Lukáš GIlányi, Laxus, pomoc pro uživatele drog:
Současné počasí mě zatím nijak zvlášť neomezuje a jsem rád, že je hezky. Zároveň doufám, že to ještě nějaký čas vydrží. Pokud ovšem teploty opravdu přesáhnou únosnou mez, omezím denní pohyb ve městě, zvýším přísun chladné neperlivé vody a vydám se se psem k rybníku. A když je úplně nejhůř, pomůže studená sprcha.

Jiří Vlček, exšéf  Okresního úřadu:
Podle mne univerzální recept neexistuje. Hlavní roli hraje náš zdravotní stav, věk a také práce, kterou se zabýváme. Nevyhledávejme v té kritické době pobyt na slunci a snažme se stále doplňovat tekutiny – raději nealko. Nebezpečnou pro nás může být i klimatizace. Tu bychom měli rozumně využívat a udržovat ji.

Ema Hubáčková, operní pěvkyně:
Mně vedra nevadí. Většinu času trávím ve Španělsku a odtud mám recept na zvládnutí vysokých teplot: práci naplánovat na dopoledne a pozdní odpoledne, v poledních hodinách si dopřát siestu, večer naopak posezení s přáteli. Po celý den dobrou náladu, dámy v kabelce lahvičku s pitím, rozprašovač vody a vějíř.

Tomáš Vymetálek, architekt, tvůrce územního plánu:
Mam rád spíše mráz, slunce a prachový sníh než tropické teploty.Vedra se mi dobře snášejí na horách, někde ve stinném údolí u totálně studené říčky, kde momentálně trávím dovolenou, anebo pak u moře, kde je sice taky teplo, ale zase tam vždycky příjemně fouká. A k tomu samozřejmě dobře vychlazené pivo!