Pavel Bradík, bývalý hejtman kraje:
Vždy jsem patřil k zastáncům přímé demokracie. K takové formě, abychom my občané měli co největší možnost volby, co nejpřímější volby starostů, hejtmanů, poslanců či senátorů. Proto jsem přivítal i možnost volby hlavy státu, obzvlášť po té taškařici, kterou nám politici předvedli při poslední volbě. Já osobně jsem zastáncem loajality, a tudíž budu volit kandidáta, který vzejde z primárek občanských demokratů.

Lukáš Gilányi, Laxus, pomoc pro uživatele drog
:
Mezi současnými osobami, 
o kterých je mi známo, že kandidují nebo kandidaturu na prezidenta republiky zvažují, bych si nakonec asi vybral, ale zatím mezi nimi není nikdo, kdo by mi stoprocentně a jednoznačně vyhovoval. Některé z nich považuji navíc za špatný vtip. Takže ve mně spíš hlodá pochybnost, jestli je vůbec správné, že možnost volby prezidenta dostali do rukou všichni občané, respektive voliči.

Ema Hubáčková, 
operní pěvkyně:
Protože patřím do generace „Husákových dětí", nikdy neznevážím ideu pana Václava Havla „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". Přála bych si prezidenta, který by nebyl profesionálním politikem a  reprezentoval by občany, ne politické strany. Přála bych si prezidenta nezaujatého a nestranného, který  by měl schopnosti a vlastnosti potřebné pro reprezentaci naší země ve vnitřních i zahraničních vztazích. A přála bych si, abychom měli možnost takového zvolit.

Martin Hosták, trenér hokejistů Hradce:
Koho bych si přál jako hlavu českého státu? To je dobrá otázka. Moc kandidátů a hlavně jejich programy neznám. Jejich nabídka se mi zdá docela široká. Zajímavostí bude kandidát vzniklý z právě probíhajících primárek Občanské demokratické strany. Pro mě je nejpřijatelnější Jan Fišer. Ten se mi líbil, když před několika lety působil ve funkci premiéra, takže by z něj mohl být také dobrý prezident České republiky!