Doplácí zejména na svůj militarismus a agresivní zahraniční politiku namířenou na ochranu ropného transitu, podporu diktátorských režimů a teroristů a zejména na všechny ty zbytečné válečné operace financované americkými daňovými poplatníky. Výsledkem jsou miliony mrtvých a těžko vyčíslitelná ekonomická škoda.

USA se nachází v agonii a místo oživovacích procesů a rehabilitace je pacient dávkován stejnými medikamenty, které způsobily jeho těžkosti. Kongres schválil balíček, kterým má zachránit USA před pádem z  „fiskálního útesu". Drama, které bylo pouhým divadélkem pro média a plebs v ochozech. Amerika se již řítí volným pádem, otázkou zůstává, za jak dlouho dopadne na dno. Signálem možného tvrdého dopadu může být i Obamova navrhovaná konfiskace zbraní. Američané už jednu revoluci proti opresivnímu státu vyhráli právě díky tomu, že byli vyzbrojeni. Je směšné, jak se vládnoucí garnitura spolu s médii snaží přesvědčit lidi o tom, že zbraně by měly být jen v rukou státu. Zločinci tyto prosby určitě vyslyší.

Mezitím média výskají, že Obama svými požadavky zachránil USA před kolapsem. Přitom nedošlo k ničemu jinému, než k prodloužení zmíněného volného pádu. Žádné reálné škrty nebyly vůbec přijaty a vláda počítá s nárůstem výdajů o desítky miliard dolarů. Na daních zaplatí víc téměř každý Američan díky tzv. „Obamacare", staronovým daním a rostoucí inflaci. Arogance politiků a ignorance Američanů jsou hřebíky do pomyslné rakve s hvězdami a pruhy. Američané zatím stále vyžadují více „hamburgerů a her", ale nakonec budou zase ládovat muškety.

Filip Šorf, Choltice, t. č. Massachusetts, USA