Nejdříve v pondělí ve dvě hodiny odpoledne řidič osobního auta ve Vrchlabí na Trutnovsku srazil a na místě usmrtil devětašedesátiletou ženu. Ta šla po silnici v Nerudově ulici na sídlišti v lokalitě Liščí kopec. Na místě zasahoval i vrtulník, ale odletěl prázdný.

Smrtelná dopravní nehoda ve Vrchlabí - chodkyně střet s vozidlem nepřežila.Zdroj: Policie ČR„Sedmadvacetiletý řidič vozidla Fiat Bravo z dosud nezjištěných příčin zřejmě přehlédl chodkyni, která přecházela komunikaci mimo označený přechod pro chodce, a došlo ke střetu. Devětašedesátiletá žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřela.," řekla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Provedená zkouška na alkohol i drogy byla u řidiče negativní. Další okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Smrtelná nehoda u Smidar Zdroj: PolicieDruhá tragédie se stala v úterý okolo sedmé hodiny ranní ve Smidarech u Nového Bydžova. Pětasedmdesátiletý řidič nákladní tatry tady srazil šestapadesátiletou cyklistku, která těžkým zraněním na místě podlehla. Žena na sobě neměla reflexní prvky. I v tomto případě alkohol u řidiče policie vyloučila dechovou zkouškou.

„Tatra, jedoucí ve směru od Nového Bydžova, při předjíždění zachytila o jedoucí cyklistku, která jí pravděpodobně vjela do jízdní dráhy," řekla mluvčí policie Lenka Burýšková.