„Od úterního rána do dopoledních hodin jsme evidovali čtyři nehody. Oproti jiným dnům, kdy jsou silnice suché, je to mírný nárůst," informovala Deník mluvčí hradeckých policistů Lenka Burýšková a doplnila i seznam ranních bouraček. Ty se povětšinou obešly bez zranění. Jen klempíři z nich budou mít radost.

Proklaté kolony

„Po páté hodině ranní došlo v Kuklenách ke střetu osobního s nákladním autem. Krátce před sedmou hodinou pak kolidovala dvě osobní auta v Třebechovicích pod Orebem," uvedla mluvčí. Hlavní tah na Týniště nad Orlicí řidiče v úterý ráno opravdu potrápil. Došlo tu i k několika dalším nehodám, které však řidiči policii ani nehlásili.

Nejvíce plechů se kroutilo v Plotištích, kde u kruhového objezdu směrem od Jičína do sebe „ťukla" čtyři auta. „I tato nehoda se obešla bez zranění. S největší pravděpodobností zde hlavní roli hrála nedodržená bezpečná vzdálenost," uvedla Lenka Burýšková a výčet úterních ranních nehod zakončila informací o srážce linkového autobusu s osobním autem v Novém Bydžově.

Dlouhé minuty museli nervózní řidiči v úterý ráno čekat v kolonách. Někde se cesta do práce či do školy stala hotovým martyriem. Litovali ti, kteří nevyrazili vlakem. Nehoda ucpala například „jedničku" u Třebechovic. „Jedu už půl hodiny a ještě jsem se nedostala ani ke Krňovické. Mám v autě kluky, kteří chodí do školy v Hradci. Dnes to nestihnou," napsala jedna z řidiček na facebookovou stránku, kde se řeší aktuální dopravní situaci v kraji.

Úterní ráno kroutilo plechy
Perné ráno měli v úterý dopravní policisté. Na křižovatce u Krňovic zřejmě pětadvacetiletý řidič í značkou přehlédl značku Stůj, dej přednost v jízdě! a vjel do cesty dalšímu autu. Výsledkem byla srážka s celkovou škodou kolem 130 tisíc korun. Další nehoda se odehrála u ČKD na kruhovém objezdu, kde kolidovala čtyři auta.