„Řidič autobusu vezl čtyři cestující. Nikomu se nic nestalo, vozidlo jelo pomalu,“ informoval krajský policejní mluvčí Jan Čížkovský a doplnil, že silnice byla po nehodě dvě hodiny neprůjezdná, což přineslo komplikace především řidičům na cestě do zaměstnání. Podle Jana Čížkovského jsou okolnosti a přesné příčiny této velmi neobvyklé nehody stále v šetření, nicméně alkohol u řidiče byl na místě vyloučený.

Tanec vozidel na ledě a sněhu

Jičínsko - Zima se přihlásila a mnozí řidiči zapomněli sundat nohu z plynu a na ledu a sněhu jezdit obezřetně. Svědčí o tom řada dopravních nehod. Profesionální hasiči z Jičína zasahovali v Lužanech u střetu osobního a nákladního vozidla. Jedna osoba byla předána do péče záchranářů. Náklad z nákladního vozidla skončil převrácený v příkopu. Do příjezdu policie řídili dopravu hasiči. Osobní automobil skončil na střeše v části obce Vesec u Sobotky. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní ze Sobotky. Nehoda se obešla bez zranění. Mezi obcemi Ohařice a Dolní Lochov dostal řidič s vozidlem smyk a převrátil se na střechu. Ani tady se naštěstí nikdo nezranil.

Za mřížemi je už po dvacáté! Muže dopadli hořičtí policisté

Hořice - Čtyřiašedesátiletého recidivistu se podařilo zadržet hořickým policistům poté, co v dopoledních hodinách násilně vnikl do domu na Jičínsku, kde se potkal tváří v tvář se ženou, která dům obývá. Jeho drzost a opovážlivost neznala mezí a stala se mu tak osudnou. Za půl hodiny byl již v péči hlídky obvodního oddělení Hořice a putoval na policejní služebnu. Po muži bylo již vyhlášeno celostátní pátrání. Od svého propuštění v září letošního roku totiž podobným způsobem navštívil šestnáct obydlí v různých krajích republiky.