Například v jednom případě se jednalo o nedodržení bezpečné vzdálenosti na silnici mezi dvěma osobními vozidly se škodou zhruba 30 tisíc korun. Dále o střet se zvěří v katastru Třebechovic po Orebem, konkrétně vozidla Škoda Octavie s divokým prasetem se škodou téměř 70 tisíc korun.

„V pondělí odpoledne také havaroval na silnici číslo I/35 v katastru obce Všestary osmnáctiletý řidič vozidla. Mladík si při jízdě na přímém úseku prý kýchl tak silně, že najel s vozidlem nejprve vpravo a poté do silničního příkopu, kde narazil do betonového mostku. Vlivem nárazu se vozidlo převrátilo a zůstalo ležet na střeše. Nehoda se obešla bez zranění i alkoholu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun," uvedla Lenka Burýšková, mluvčí hradeckých policistů.

Od sousedů: Noční fantom se projel prázdným autobusem

Královéhradecko, Rokytnice v Orl. h. - Neznámý noční fantom řádil na místním autobusovém nádraží. Vloupal se do autobusu a projel se s ním ulicemi městečka.

„V sobotu po půlnoci rozbil neznámý vandal skleněnou výplň zadních dveří autobusu značky SOR, zaparkovaného na místním nádraží. Nalezenými klíči autobus nastartoval a projížděl se s ním centrem i přilehlými ulicemi města. Nakonec dopravní prostředek odstavil v jedné z ulic u nádraží, ovšem při neodborném manévru odbočování poškodil zaparkované auto značky Citroen Xantia. Poté z autobusu ukradl hasicí přístroj a zesilovač autorádia a zmizel ve tmě," uvedla rychnovská policejní mluvčí Alena Kacálková.

Škoda, kterou noční fantom svoji jízdou městem způsobil, je odhadnuta na 10 tisíc korun. Po pachateli místní policisté intenzivně pátrají.