Mezi Holicemi a Býští (cca 1 km za Holicemi ve směru na Hradec ) došlo před osmou hodinou k tragické nehodě osobního automobilu a dvou nákladních aut, při které zemřel jeden člověk. Další dva utrpěli zranění.

K nehodě došlo u odbočky na kemp Hluboký. Řidič stříbrné Škody Octavie jedoucí směrem od Hradce Králové odbočoval ze silnice I/35 právě na zmíněný kemp. Zezadu do něj ale narazil nákladní automobil mercedes a odhodil jej do protisměru pod přijíždějící nákladní automobil avia od Holic. Jeho řidič už neměl šanci na situaci zareagovat a octavii odtlačil několik metrů zpět a zaklíněná vozidla zastavila až v příkopě.

Na místo vyjeli hasiči i záchranná služba z Holic a povolán byl také vrtulník z Hradce Králové. Řidiči osobního vozidla ale už záchranáři pomoci nemohli. Dvě dětské autosedačky v osobním vozidle naštěstí byly prázdné.

"Šestatřicetilý řidič osobního vozidla z Hradce Králové zahynul na místě. Záchranná služba z místa odvezla šestačtyřicetiletého řidiče nákladního vozu mercedes s lehkým zraněním a osmačtyřicetiletého řidiče avie s těžkým zraněním. Příčiny nehody v tuto chvíli řeší vyšetřovatelé," uvedl na místě mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.

Silnice I/35 v úseku Holice až po odbočku na Horní Ředice je uzavřena. Probíhají vyprošťovací a úklidové práce. Doprava mezi Hradcem a Holicemi je vedena právě přes obec Horní Ředice.