Na nechráněném železničním přejezdu při jeho přejíždění vjel dosud neznámý řidič mimo a vozidlem hyundai uvízl v kolejišti. Řidič se vydal vstříc přijíždějícímu vlaku a mával na něj, zabránit střetu se mu však nepodařilo. Osobní vlak do vozidla narazil, odhodil jej a zastavil s pomocí rychlobrzdy až sto metrů za přejezdem. Nikdo z cestujících nebyl při nehodě zraněn.

„Řidič vozidla, který mával na strojvedoucího, z místa utekl. Dohledali jsme majitele vozidla a ten tvrdí, že automobil neřídil,“ uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Hasiči, kteří u nehody zasahovali, poté pomohli rozvést cestující, aby se v nočních hodinách nevystavovali dalšímu nebezpečí a vůbec se dostali domů. Škoda na osobním vlaku je předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, na odmrštěném vozidle měla vzniknout škoda 30 tisíc korun.

„Případ je v šetření,“ dodala mluvčí policie s tím, že na řadě je především zjistit totožnost řidiče. Strojvedoucí vlaku totiž nebyl schopen signalizující postavu ve tmě přesně popsat.