Hrozivě vypadající následky měl střet dvou vozidel v křižovatce ulic Pichlova a S.K. Neumanna v Pardubicích. Místo je dlouhodobě známé jako nehodová křižovatka, kde v drtivé většině kolizí dochází nedáním přednosti při odbočování z vedlejší Pichlovy ulice směr centrum. Nejinak tomu bylo i v sobotu.

Ke střetu došlo před jedenáctou hodinou dopoledne. Šedý fiat při odbočování nedal přednost zelené mazdě. Ta se po nárazu od šedivého vozu odrazila na obrubník dělícího pásu a následně skončila na střeše. Řidička, která byla v kabině utrpěla lehká zranění. Záchranná služba jí převezla do nemocnice. "Byla připásaná a díky tomu se moc nepotloukla," uvedl jeden ze zasahujících hasičů, kteří byli přivoláni kvůli případnému vyproštění zraněné řidičky.

"Auto se po nárazu na obrubník převracelo pomalu. Nejdřív na bok a pak na střechu," uvedl jeden ze svědků incidentu.

Nehoda zablokovala ulici na několik desítek minut, dopravu proto musela řídit policie až do odstranění obou havarovaných vozidel.

"Byla to smůla. Ta mazda byla úplně nová, jen asi dva měsíce stará. Teď je na odpis," poznamenal svědek nehody.

Křižovatka obou ulic nedávno prošla rekonstrukcí. Dostala nové výraznější vodorovné dopravní značení, dělící sloupek pro odbočovací pruh. Oba prvky umožňují řidičům jedoucím z Pichlovy ulice dostatečný prostor pro najetí do křižovatky a důkladný rozhled v obou směrech. Přesto k nehodám stále dochází a policisté z dopravních nehod už by mohli kvůli jejich podobnosti klidně v tomto místě vyplňovat předem předtištěné formuláře.