Nejdříve krátce před čtvrtou hodinou ranní vyjela jednotka hasičů HZS podniku Čepro Cerekvice k vyproštění cisterny, která skončila jedním kolem v příkopu u obce Sadová. „Hasiči pomocí navijáku od požární techniky vytáhli cisternu zpět na vozovku. Událost se obešla bez zranění," uvedla Martina Žahourková, tisková mluvčí královéhradeckých hasičů.

Jeden člověk se zranil  při nehodě osobního vozidla, které v pondělí před šestou hodinou ráno havarovalo u obce Humburky. Řidič skončil s autem v příkopu. „Zraněného řidiče převezl na vyšetření do nemocnice rodinný příslušník. Profesionální hasiči z Nového Bydžova provedli protipožární opatření u automobilu a pomohli s jeho vyproštěním z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie ČR," potvrdila Žahourková.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové zase pomáhali osobě, která upadla a nedokázala bez pomoci vstát v bytě v ulici U Koruny v Hradci Králové. Hasiči nemohoucí osobu zvedli a usadili na postel.

Byt, ve kterém se měla nacházet zdravotně indisponovaná žena, vyjeli otevřít hradečtí hasiči. Nakonec se ukázalo, že žena byla v tu dobu hospitalizována v nemocnici. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na základnu.

Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou zase vyjeli na pomoc do Středočeského kraje, kde v obci Radovesnice došlo k požáru rodinného domu. Chlumečtí hasiči pomáhali při vyklízení sena z půdy zasaženého domu.