"Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu a v pravotočivé zatáčce při jízdě z kopce nezvládl řízení. S autem přejel do protisměru, kde čelně narazil do zdi domu. Při tom poškodil přípojku internetu. Po nárazu se snažil z místa nehody vycouvat, ale manévr se mu naprosto nezdařil. Zadní části nacouval do keře, ve kterém částečně uvízl. Při tom stačil ještě poškodit septik a zničit odpadkový koš. Policisté u dvaačtyřicetiletého řidiče z Jičína naměřili 1,64 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali," uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Při nehodě se nikdo nezranil, ale škoda byla odhadnuta na 150 tisíc korun.

Ke druhé havárii s opilým řidičem vyjížděla hlídka rychnovské skupiny dopravních nehod v pátek hodinu po půlnoci. Na silnici v levotočivé zatáčce mezi Žďárem nad Orlicí a Albrechticemi nad Orlicí jednatřicetiletý řidič osobního auta v příliš vysoké rychlosti nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo silnici do silničního příkopu. Tam ho zastavil náraz do opěrné zídky, kterou poškodil.

"Dechová zkouška, kterou u něj hlídka na místě provedla, vykázala hodnotu 2,32 promile alkoholu v dechu. Škoda této havárie je vyčíslena na 42 tisíc korun. Stejně jako v předchozím případě mu policisté další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Oba muži jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Alena Kacálková.

Ilustrační fotografie.
Nehoda u Javornice se neobešla bez zranění