Na mokré silnici dostala smyk a vylétla do protisměru. Tam se řidička fabie srazila s větší octavií. Šestadvacetiletá žena nehodu, která se stala ve středu po poledni na silnici z Vamberka na Rybnou nad Zdobnicí, nepřežila.

„Řidička fabie bohužel svým zraněním na místě podlehla. Tříčlennou posádku 
z octavie odvezli záchranáři do nemocnice k ošetření," řekla tisková mluvčí policie Alena Kacálková.

Ten den to byla už druhá podobně smutná chvíle, ke které museli záchranáři – policisté, hasiči i zdravotníci – vyrazit. První se stala kolem osmé ráno v Třebechovicích, kde o tři roky mladší žena vjela na železniční přejezd přesně ve chvíli, kdy přes něj jel vlak. Rovněž ona zemřela.

Ale zpět na místo nedaleko  Vamberka. Jako první k havárii dorazili hasiči, kteří se o bouračce dozvěděli jedenadvacet minut po dvanácté hodině.

Po příjezdu na místo zjistili, že za volantem fabie se nachází těžce zraněná šestadvacetiletá žena. „Hasiči ihned zahájili resuscitaci, ve které pokračovali přivolaní záchranáři. Po několika desítkách minut oživovacích pokusů musel lékař konstatovat smrt mladé ženy," popsala tisková mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Ve druhém vozidle cestovali tři lidé, z nichž dva převezla záchranná služba
k ošetření do nemocnice.

A jak proběhla nehoda z pohledu zdravotníků?

Operátoři na místo vyslali záchranáře spolu s lékařem
v setkávacím systému ze základny v Rychnově nad Kněžnou. „Po příjezdu zdravotníci zjistili, že po čelně bočním střetu dvou osobních aut v jednom z nich zůstala zaklíněna šestadvacetiletá řidička," řekl tiskový mluvčí krajských záchranářů Ivo Novák.

Ihned po vyproštění zahájili rozšířenou neodkladnou resuscitaci, ve které pokračovali ještě třicet minut. Přes jejich snahu se nepodařilo obnovit srdeční aktivitu a zasahující lékařka musela konstatovat, že žena zemřela v důsledku poranění, která při střetu utrpěla.

Celková škoda nehody u Vamberka byla předběžně spočítána na 150 tisíc korun. Silnice byla téměř tři hodiny zcela uzavřena.

Třebechovice před pětadvaceti lety: Na přejezdu zahynulo šest lidí
Tragický střet vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu v ulici Na Stavě v Třebechovicích pod Orebem.Středeční tragédie, která se udála na přejezdu v Třebechovicích pod Orebem, nebyla v tomto městě zdaleka první. Nehoda se stala i na inkriminovaném přejezdu v ulici Na Stavě, ale nejhorší moment se do historie přidal v nedaleké Pardubické ulici.
Stalo se skoro přesně před pětadvaceti lety, 3. října 1990, kdy se tady srazil kloubový linkový autobus s vlakem. Na místě zemřelo šest cestujících, pět bylo zraněných.
Přejezd byl chráněný pouze výstražnými světly, závory na něm nebyly.
Podle policie se řidič plně nevěnoval řízení. Výstražné znamení na přejezdu bylo v pořádku, strojvůdce vlaku se navíc snažil zabránit srážce zvukovým signálem.