Hlídka na místě zjistila, že se osmapadesátiletému muži uvolnila nožní protéza a nedokáže si ji sám nasadit. Strážníci si v obchodě vypůjčili židli, na kterou ho posadili a protézu mu pak pomohli nasadit a upevnit.

Opilý cyklista ležel uprostřed silnice

Hradec Králové - Přímo uprostřed silnice ležel v pondělí odpoledne starší muž, jízdní kolo a taška s rozsypaným nákupem. Působil zmateně a nereagoval na oslovení od kolemjdoucích lidí. Na dotaz přivolaných strážníků, zda ho něco bolí, odpovídal, že se mu nic nestalo a lékaře nepotřebuje. Komunikoval ovšem s obtížemi a byl cítit alkoholem. Sedmdesátiletý senior opakovaně nezvládl dechovou zkoušku, nedokázal se sám postavit a ohrožoval své zdraví. Strážníci ho převezli na vyšetření na Emergency. Zde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytce.

Schovával se ve vagonu, ale marně

Hradec Králové - Velkým překvapením skončila pro městské strážníky rutinní kontrola veřejného pořádku na hradeckém vlakovém nádraží. V jednom z odstavených vagónů totiž našli spát hledanou osobu. „Strážníci kontrolovali nejen prostory Riegrova náměstí a nádražní haly, ale i odstavené vlakové soupravy a vagóny.  V jednom z nich nalezli spícího muže. Lustrací bylo zjištěno, že třiatřicetiletý muž z Jičína je hledanou osobou," potvrdila mluvčí městské policie Eva Kněžourová.  Muž skončil v rukou státní policie.

Skončil s autem na boku a v příkopě

Hradecko - Ne úplně pohodovou jízdu na prvním sněhu prožil řidič tmavě modrého volva na silnici mezi Bělečkem a Krňovicemi na Hradecku. Ze zatím nepotvrzených příčin, vyjel ze silnice a skončil v příkopě na boku. Řidič naštěstí vyvázl bez zranění a než přijeli krajští hasiči, aby mu pomohli, zvládl sám opustit převrácené vozidlo. Po prozkoumání situace hasiči volvo otočili zpět na kola, vytáhli ho zpět na silnici a pomohli s jeho naložením na odtah.