„V neděli krátce před půl sedmou večerní vyjížděly záchranné složky k písníku Obora ve Smiřicích. Na základě oznámení o nevynoření jednadvacetiletého mladého muže z vody byl připraven i vrtulník letecké záchranné služby,“ popsala událost policejní mluvčí Iva Kormošová. Po příjezdu na místo spustili hasiči na hladinu vodní člun a začali vodu, ve které měl mladík zmizet, prohledávat. K místu dorazila i potápěčská skupina královéhradecké stanice. Po zhruba dvacetiminutovém pátrání se podařilo záchranářům mladíka nalézt. Ani přes okamžitou resuscitaci se ho však záchranářům bohužel nepodařilo oživit.

„Nešťastnou událost vyšetřujeme prvotně bez cizího zavinění. Za jakých příčin se muž utopil, a zda nehrál roli alkohol, prokáže až nařízená zdravotní pitva,“ dodala policejní mluvčí.

Koupání v písnících může být nebezpečné a lidé by měli být opatrní. Nedělní tragédie není na písníku Obora zdaleka první. Minulý rok zde zmizel pod hladinou čtyřiatřicetiletý muž, který zde původně zachraňoval svého dvouletého syna. Před osmi lety se na stejném místě utopila i šestadvacetiletá žena z Náchodska. Z nočního koupání se nevrátila a záchranáři ji nalezli až po několika dnech.

Patrik Palátka