První z nich se stala 14. května ve Slatině nad Zdobnicí. Po silnici vedoucí do kopce jel kolem poledne traktor táhnoucí válec a za ním osobní vůz. „Závěs za traktorem se zlomil a válec sjel z kopce na auto," řekla  policejní mluvčí Alena Kacálková. Řidič auta (33) vážným zraněním podlehl.

K další nehodě traktoru vyjížděli o čtyři dny později policisté a hasiči do Cotkytle na Orlickoústecku. „Pravděpodobně došlo k vypadnutí osoby z traktoru, který sjel ze silnice a následně se převrátil na řidiče," uvedla mluvčí  hasičů Vendula Horáková. Na místo dorazil i záchranářský vrtulník, řidiči však už nebylo pomoci.

O den později se na silnici nedaleko Zámrsku srazilo odpoledne osobní auto s kamionem. Řidič osobního vozu utrpěl vážné poranění a navíc zůstal zaklíněný ve vraku, odkud ho museli vyprostit hasiči. Muž byl letecky transportován do nemocnice, tam však na následky úrazu zemřel.

Policie minulý měsíc zaznamenala také 45 nehod, jejichž viníci byli pod vlivem alkoholu. Obzvláště špatný den byl 8. květen, kdy v hradeckém kraji havarovalo hned pět opilých řidičů.