Téměř stejná nehoda se odehrála i v pátek odpoledne u obce Lužec nad Cidlinou. Také tam auto vyjelo ze silnice, narazilo do stromu a a řidiči zaklíněnému ve voze už záchranáři nemohli pomoci.

V kraji je to za leden už třetí dopravní nehoda, která skončila smrtí. První se stala u Dolan na Náchodsku, kde při srážce dvou aut zahynul 75letý řidič osobního auta.

Další smrtelná nehoda u Hradce

U vážné dopravní nehody poblíž obce Lípa na silnici z Hradce Králové do Jičína v pondělí krátce před půl jedenáctou dopoledne zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Podle prvotního šetření se stala dopravní nehoda tak, že pětapadesátiletý řidič dodávky Ford Transit jedoucí ve směru z Hradce Králové vjel zatím z dosud nezjištěných příčin do protisměru a sjel vlevo mimo vozovku, kde narazil v úseku několika metrů do dvou vzrostlých stromů.

„Již podle prvních informací na tísňovou linku 155 byl její řidič v bezvědomí a v havarovaném voze zůstal zaklíněn. Zdravotníci po příjezdu na místo zjistili, že muž za volantem utrpěl mnohočetná vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Ivo Novák.

Druhý cestující ze střetu vyvázl s lehkým zraněním a po nezbytném ošetření jej záchranáři převezli do královéhradecké nemocnice.

Provoz na silnici byl po dobu odstraňování následků dopravní nehody řízen dopravními policisty kyvadlově. Komunikace byla plně zprůjezdněna před 13. hodinou. Míra zavinění řidiče, příčina dopravní nehody a její další okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování policistů.

Tragická havárie osobního automobilu u Lužce nad Cidlinou.
Náraz do stromu řidič nepřežil