Jelikož nebyl doma, nechali mu vzkaz a vydali se krávu hledat. Po příjezdu na určené místo si osamocené krávy všimli. Kolega, který shodou okolností studoval střední veterinární školu, věděl, že pokud se kráva otelila, bude nablízku svému teleti. A opravdu, tele našli opodál. Leželo celé ve strouze a žilo. Za asistence krávy matky, která kolegy bedlivě pozorovala, se policistům podařilo za velkého úsilí tele z vody vytáhnout a posléze předat majiteli. Za zachráněné tele byl vděčný, policistům poděkoval a zjistilil, že se jedná o býčka. Policisté z louky zamířili přímo na služebnu, kde se museli převléknout z mokrých a zablácených uniforem, ale byli šťastní, že tele zachránili.

Zdroj: Youtube

Nikdo z kolegů si nevzpomíná, že by se na Hradecku někdy v minulosti stal takový případ záchrany života.

Střet si vyžádal lehké poranění

Hradec Králové - Profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel v části Nový Hradec Králové (viz fotogalerie). Jedna osoba byla lehce zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Jednotka zajistila místo události a postarala se o úklid vozovky.

Řidič trefil ostrůvek před školou

Hradec Králové - K dopravní nehodě jednoho osobního vozu došlo v části Kukleny u veterinární školy. Řidič najel na ostrůvek a došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči uniklé náplně zasypali sorpčním materiálem a předali místo Policii ČR.

Komín nebyl v pořádku, došlo k požáru

Libčany - K nahlášenému požáru v komínovém tělese domu v řadovce vyjeli profesionální hasiči z obou hradeckých stanic, ale povoláni byli i dobrovolní hasiči z Libčan a Lhoty pod Libčany. Hasičům se podařilo komín vyčistit. Průzkumem zjistili, že těleso je v havarijním stavu. Místo předali zpět majiteli s patřičnými doporučeními.

Nad bytaři spadla klec. Vyšetřovatel rozšířil trestní stíhání 

Královéhradecko - Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje rozšířil v těchto dnech trestní stíhání dvou cizinců (toho času ve vazbě).
Dvojice byla nyní obviněna ze zločinu krádeže, z přečinu poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, spáchaných ve spolupachatelství. Policisté jim kladou za vinu, že mají na svědomí dalších šest případů, při kterých se v době od června do října 2017 vloupali do dalších 12 bytů v Libereckém, Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Společně tak mají mít na svědomí 32 bytů s celkově vyčíslenou způsobenou škodou ve výši cca milion korun. V případě prokázání viny jim tak hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.
Není rovněž bez zajímavosti, že k doobjasnění jednoho z případů významně přispěla také televizní reportáž o zadržení podezřelých mužů, odvysílaná v celostátní televizi v říjnu 2017, kde jednoho z cizinců poznali svědci. Vyšetřování tohoto případu však i nadále pokračuje.   (lb, mg)