Pátrání vedlo za české hranice

Ženy si všiml kolemjdoucí policista, avšak zjistit, o koho se jedná, bylo pro královéhradecké muže zákona oříškem.

„Zmateně hovořila polštinou. Policistovi nedokázala říci, kdo je a odkud a kam cestuje. Protože nejevila známky žádného zranění, předvedl ji za účelem zjištění její totožnosti na služebnu. Zde u ní kolegové naštěstí našli rukou psaný lístek s jakýmsi jménem a příjmením," uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Do snahy o identifikaci nalezené cizinky se okamžitě zapojili policisté ze společného česko-polského pracoviště oddělení mezinárodních vztahů  krajského ředitelství, kteří sídlí na bývalém hraničním přechodu Náchod – Kudowa Zdroj.

Zkontaktovali polské kolegy, a ti podle polské databáze předběžně zjistili, o koho by se mohlo jednat.

„Žena tohoto jména má skutečně hlášené bydliště v Lodži, což je zhruba 360 kilometrů od hranic z Polskem. S její fotografií, kterou policisté z Hradce Králové zaslali do Polska, zajeli polští kolegové do místa jejího bydliště. Zde matka i bratr potvrdili, že se jedná o jejich příbuznou, která před třemi dny odjela do Čech za prací," dodala Ježková.

Výlet si prý udělala i do Belgie

Blízcí také uvedli, že nalezená trpí výpadky paměti a zřejmě proto, že se nikde neléčí, se její zdravotní stav zhoršuje.

Ženu si po dni stráveném na policejní služebně vyzvedl její bratr, který pro ni přicestoval stovky kilometrů. Policistům vypověděl, že je to její již druhý „nepodařený" výlet. V minulosti pro ni musel cestovat prý až do Belgie.

Policejní pátrání po obviněných
Kromě lidí, kteří bezdůvodně zmizí, východočeští policisté pátrají také po těch, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu a před rukou zákona se horlivě ukrývají.

Milena Petříčková- Datum narození 22. 7. 1973
- Pátrání vyhlášeno 29. 9. 2009
- Bydliště: okres Hradec Králové
- Výška: 160 až 175 cm
- Zdánlivé stáří: 40 až 50 let

Žena je podezřelá z úvěrového podvodu, kterého se měla dopustit v roce 2008 tím, že na pobočce banky v Pardubicích podala žádost o poskytnutí hypotečního úvěru a uvedla nepravdivé údaje o svém příjmu, na jejichž základě jí byl poskytnut úvěr 3,5 milionu korun. Nejméně 1,7 milionu použila na jiný než sjednaný účel. Informace o hledané ženě lze sdělit Službě kriminální policie a vyšetřování Pardubice, tel.: 974 561 101 nebo na linku 158.

Patrik Plachetka- Datum narození 12. 9. 1986
- Pátrání vyhlášeno 3. 9. 2009
- Bydliště: okres Hradec Králové
- Výška: 175 až 180 cm
- Zdánlivé stáří: 20 až 25 let
- Postava: střední
- Barva očí: zelená

Okresní soud v Hradci Králové vydal příkaz k zatčení muže pro loupež, které se dopustil 9. září 2006 ve Smiřicích. Společně s mladistvým spolupachatelem zastoupili cestu poškozenému a požadovali po něm vydání cigaret a peněz. Když jim muž sdělil, že peníze ani cigarety nemá, napadli ho a v době, kdy ležel na zemi, mu strhli z krku stříbrný řetízek. Při napadení mu způsobili poranění hlavy, lehký otřes mozku a proražení ušního bubínku. Informace lze sdělit Službě kriminální policie a vyšetřování Hradec Králové, tel. 974 526 101 či na linku 158.
Zdroj: Policie ČR