Body sebrala jen Sebranka

Celku se navíc enormně vydařil i poslední letošní turnaj, kdy Bagříci dokázali zdolat ČePečky, Smontovanou žízeň a Létající cirkus. Jen Sebranka jdoucí do ligového finále ze druhého místa dokázala týmu sebrat dva body, tie-break Bagříci nezvládli.

„Sebranka na rozdíl od nás nedělala chyby v útoku," vysvětluje Bednář. Zatímco první set byl v režii Sebranky Karla Žďárského, ve druhém celek Radima Bednáře překvapil. „A ve třetím setu se zase dařilo Sebrance. Ale byl to pěkný zápas, rozhodně nejnapínavější ze všech," míní Bednář.

Pokud by tým plánoval ve stejném tempu šlapat i nadále, mohl by se napřesrok těšit z účasti v nejvyšší hradecké lize. To však Radim Bednář zásadně vyvrací.

„Plány na první ligu rozhodně nemáme, neboť kvalita tohoto týmu je, myslím, na úrovni druhé ligy," říká. „I když mně osobně by jednička rozhodně nevadila," dodává s úsměvem.

Vrcholem boje o postup

Poslední letošní turnaj Mizuno Amatérské volejbalové ligy se v Hradci Králové uskuteční v sobotu 6. dubna. Nejlepší pětice všech tří soutěží si to ve sportovní hale TJ Slavia rozdají v ligovém finále o postup do vyšší ligy a především o účast v celostátním finále.

Do velkého finále 20. dubna v Hradci Králové se podívají nejlepší tři celky první ligy. O vstupenku do něj se popere Dorotka Máchalová, Mečbol, Kanáři, Šmoulové Pardubice a Kodak.

Kromě toho se Křeč, Sebranka, Lucimar, Bhútán commando a Ferneteam střetnou o postup do druhé ligy. Přímo se to podaří jen dvěma nejlepším, na třetí a čtvrtý mančaft čeká baráž.

Druhou ligu by napřesrok mohli hrát Predátoři, Třemka, R.U.M., Rummicup nebo Voprt.

Zatímco o šťastlivcích ještě rozhodnuto není, smolaři sezony jsou již částečně zřejmí. S druhou ligou se v následujícím ročníku budou muset spokojit Gruba a Rudá hvězda, do nejnižší soutěže padají TJ Sokol Josefov a Smontovaná žízeň.

O dalších smolařích rozhodne až baráž.   Eva Fryšarová

Termínová listina
Amatérská volejbalová liga, hala TJ Slavia Hradec Králové:
Finále I. a II. ligy a baráže o I. a II. ligu: sobota 6. dubna.
Vyhlášení nejlepších týmů regionu: 6. dubna.
Celostátní finále: 20. dubna, Hradec Králové.

Soutěž pod širým nebem

Letní Amatérská volejbalová liga:
Soutěž pro smíšené amatérské týmy pod širým nebem, obdoba halové AVL.
Místo konání: antukové kurty Sokola Pouchov, Hradec Králové.
Termíny: neděle 12. května, 26. května, 9. června, 23. června – finále.
Systém: 3 turnaje, během kterých se utkají přihlášená družstva každé s každým (na dva vítězné sety) + finálový turnaj o konečné umístění 23. června.
Pro letní AVL platí stejná pravidla o neregistrovanosti jako pro hlavní sezonu AVL. Hraje se o divokou kartu do II. ligy následující halové sezony!
Kompletní informace a přihlášky najdete na www.avlka.cz.