Je to událost, která zasáhne svět. Olympijské hry. Jaká jsou nejvýraznější lákadla her v Londýně?

Naše Bára: Oštěpařka Barbora Špotáková, držitelka zlata z Pekingu, před čtyřmi lety posledním hodem udolala ruskou soupeřku. Stalo se 21. srpna, čtyřicet let poté, co sovětská vojska přepadla Československo. „Od té doby jsem pro všechny Naše Bára," usmívá se atletka. Obhájí letos? „Mám nejlepší sezonu v životě," věří si.

Šoumen Bolt: Supersprinter, ale také chlapík, který má rád večírky. Usain Bolt, světový rekordman v běhu na 100 metrů, se chystá na zlatou loupež. Chce tři nejlesklejší medaile – 100 m, 200 m , štafeta. Lístky na stovku v Londýně chtělo milion lidí a stály 20 tisíc korun…

Barevný Wimbledon: Ve Wimbledonu, kde se bue hrát tenisový turnaj, podle tradice vládne bílá. Ale pro olympiádu je areál vybarven, je vyveden do fialové (samozřejmě vedle zelených travnatých kurtů). „Je to zvláštní, hned to trkne do očí," říká Petra Kvitová, jedna z adeptek na triumf.

Tým snů II: Američtí basketbalisté jsou atrakce – a to už od roku 1992, kdy na olympiádu jezdí profíci z NBA. Tehdy vznikl název Dream Team, Tým snů. A při pohledu na nynější sestavu se přezdívka vrací. „Jedem pro zlato," vyhlašuje hvězda Kobe Bryant.