Trocal ŽBL má v sobotu na programu zápasy kompletního 2. kola. Zatímco basketbalistky trutnovské Kary se podruhé představí v domácím prostředí, hradecké sokolky odcestují znovu do Brna, tentokrát však na palubovku Valosunu.

Kara Trutnov – Skřivánek Ústí nad Labem.

Proti nováčkovi soutěže, který v úvodním kole doma dostal naloženo od Sparty 40:105, jsou hráčky Kary ohromným favoritem. „Soupeře nepodceňujeme, i když víme, že síla Ústí není taková, abychom se na zápas museli nějak speciálně připravovat,“ uvedl kouč Trutnova Martin Petrovický. Severočeský celek bude poslední prověrkou Kary před čtvrtečním vstupem v Kursku do Poháru FIBA.

„Určitě to nebereme jako generálku. Chceme hrát rychlý basket, a přestože půjdeme do zápasu z plného tréninkového zatížení, chceme si nacvičit kombinace. Hlavně nové hráčky si je musí zažít. Je nám jedno, jestli vyhrajeme o šedesát. Potřebujeme se připravit na čtvrtek,“ prohlásil trenér Martin Petrovický před duelem, který se hraje od 17.30 hodin v hale ZŠ Komenského.

Valosun Brno – TJ Sokol Hradec Králové.

Sokolky ve středu absolvovaly přetěžkou premiéru na palubovce mistrovského Gambrinusu. Z porážky 112:54 si trenér Miroslav Volejník velkou hlavu nedělal, přesto byl přesvědčen, že jeho tým mohl s hvězdným soupeřem uhrát lepší výsledek.

„Mrzí mě především nepovedený začátek. Holky nastoupily s přehnaným respektem a podle toho to také vypadalo. Druhá půle už byla z naší strany mnohem lepší, přestali jsme se bát a především zlešili obranu.“

Nejlepší hradeckou střelkyní byla překvapivě s 12 body Kateřina Křížová, která toho v přípravných utkáních kvůli zranění kolena mnoho nenahrála. „Katka se chytla dvěma úspěšnými trojkami, a přestože se ještě trochu bojí, hrála s velkou chutí. Její výkonnost každopádně stoupá,“ libuje si kouč.

Sobotní souboj na Valosunu považuje za velmi důležitý. „Výhra by nám moc pomohla. Byl by to odrazový můstek do dalších kol. Kádry obou družstev jsou zhruba na stejné úrovni, rozhodne momentální forma,“ je přesvědčen Miroslav Volejník. Utkání začne v 18 hodin.