V obou táborech panuje se vstupem do soutěže spokojenost, i proto se dnes v podvečer dá očekávat vyrovnaná bitva. Lvice mají na svém kontě dvě vítězství. Nejprve si v domácím prostředí podle předpokladů lehce poradily s pražskou Spartou, v sobotu pak potvrdily výbornou formu na Valosunu.

„Nechceme si to pokazit. V říjnu hostíme doma hratelné soupeře, rádi bychom proto v těchto duelech uspěli,“ říká na rovinu hradecký kouč Miroslav Volejník. Trutnovský rival přijede do Hradce pořádně nažhavený, ostatně jako každoročně. „Bude to znovu specifický zápas a věřím, že divácky atraktivní. Trutnov má strašně silnou základní pětku. Naše pozornost se musí upínat především na Mišurovou, Hartigovou a Šnajdrovou,“ zdůraznil.

Hráčky z Krkonoš dokázaly v předešlém kole podat fantastický výkon proti USK. Nakonec sice mistrovi podlehly 70:80, i když ještě v průběhu čtvrté čtvrtiny o tři body vedly. „Trutnov v tomto utkání výborně bránil a místy dokázal soupeře dostat pod tlak. Na druhou stranu si myslím, že USK je kvůli přípravě na Euroligu ještě v jiné fázi přípravy. Tím však výkon Kary rozhodně nesnižuji,“ zdůraznil hradecký lodivod.

„Holky si vyzkoušely, že basketbal hrát umějí, i když sestava je letos trochu jiná,“ kvitoval kouč Trutnova Martin Petrovický výkon svého družstva proti šampiónkám. „Před derby je to pro nás velké povzbuzení,“ dodal. Ve východočeském souboji se chce trutnovský celek prezentovat vyspělou hrou, která bude založená na precizní obraně a v útočné činnosti na rozvážnosti. „To nás zdobilo v utkání proti USK, kdy jsme neplašili a neztráceli jsme moc míčů,“ vrátil se Petrovický ještě jednou k sobotnímu zápasu.

Aktuální síla týmů je podle trutnovského kouče na stejné úrovni. „Budete to velmi vyrovnané utkání. Pro Hradec může hovořit domácí prostředí, které však občas může být i svazující,“ pravil Petrovický. „Uvidíme, jak Hradci zahraje Eva Horáková. Neviděli jsme ji, ale její schopnosti jsou nám dobře známy. Musíme si dát pozor,“ zdvihá varovně prst před vyhlášenou střelkyní. (kp, bog)