O čtvrtou výhru v řadě na soupeřově palubovce budou v 6. kole ŽBL usilovat hráčky Kary Trutnov. Hradecký tým míčí k vicemistrovi do Brna.

So 17.00: Frisco Brno (1. místo, 10 bodů) – Sokol Hradec Králové (3. místo, 8 bodů).
Lvice ve středu utrpěly nečekanou porážku od Karlových Varů. Na jedničku zvládly pouze první čtvrtinu. Na jejím konci se však zranila rozehrávačka Kysilková, a její absence se ukázala být pro další vývoj klíčová. „Lucie má natažený sval. Snad bude k dispozici ve středu proti Strakonicím,“ poznamenal hradecký kouč Miroslav Volejník, jehož středeční prohra ještě nepřebolela. „Pořád mě to obrovsky mrzí. V říjnu jsme chtěli domácí zápasy zvládnout,“ povzdechl si. Kromě Kysilkové nebude v Brně k dispozici ani nemocná Urbanová.

Ne 17.30: Slovanka (6. místo, 7 bodů) – Kara Trutnov (2. místo, 9 bodů).
Trutnovský tým jde do nedělní bitvy povzbuzen středeční výhrou na palubovce Valosunu Brno. „Utkání se Slovankou bude určitě bojovné a fyzicky velmi náročné. Slovanka udržela tým z minulé sezony pohromadě a ještě ho doplnila,“ zůstává obezřetný před soupeřem trenér Kary Trutnov Martin Petrovický. Jeho slova potvrzuje skutečnost, že Slovanka v obou domácích zápasech se soupeři slušně „zametla“ - Basket Academy Sparta porazila 89:71 a Valosun Brno dokonce 75:54. Navíc pořádně potrápila Karlovy Vary na jejich palubovce (prohrála jen o čtyři body 62:66) a ve středu vyhrála první poločas ve Strakonicích (nakonec podlehla 59:74). Jedinou vysokou porážku utrpěla v Brně od týmu Frisco Sika (61:112). „Přesto věřím, že naše družstvo zabojuje a naváže na vítězné tažení ze soupeřových palubovek,“ říká trutnovský kouč. (kp, bk)