Podle výsledků v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže basketbalistek si o třetí místo zahrají zaslouženě oba východočeské celky. Jenže pouze hráčkám jednoho z nich se po skončení série budou na krku houpat bronzové medaile.

Hradecké „lvice" letos obhajují stříbro, trutnovská Kara bronz. Divácky přitažlivá série začíná na palubovce týmu z krajské metropole.

Úterý, 18.30: Sokol ZVU Strojírny Hradec Králové – BK Kara Trutnov, hala na Eliščině nábřeží.

Zápasy v sezoně
Trutnov - Hradec 69:60
(7. kolo Bonver ŽBL)
Hradec - Trutnov 67:56
(18. kolo Bonver ŽBL)
Hradec - Trutnov 78:68
(4. kolo Českého poháru)

Z pohledu východočeských příznivců jde o ten nejlepší možný vrchol této sezony. „Zápasy s Trutnovem budou velmi atraktivní. Už jen proto, že oba týmy mají výborné tábory fanoušků. Překážkou je však derby našich fotbalistů v Pardubicích. Někteří diváci třeba dají přednost fotbalu. Fandové Kary určitě přijedou v plné palbě, takže by byla škoda, kdyby naše publikum tuto velkolepou událost zaspalo. Je to derby versus derby, ale naše derby je o medaile," snaží se přilákat co nejvíce fanoušků hradecká rozehrávačka Kateřina Zavázalová.

Trutnov po bronzovém kovu velmi touží. Jak by ne, vždyť medailovou radost si hráčky užily už loni a motivaci proto mají obrovskou. Také Kara hlásí velký zájem ze strany fanoušků.

,,My si podpory příznivců hodně vážíme už několik let. Ve čtvrtfinále proti Valosunu byli diváci naším šestým hráčem na palubovce a patří jim velké poděkování," zopakoval před dnešní bitvou manažer Kary Jan Braun. Ten zároveň dodal, jak velká škoda je, že právě derby se bude hrát jen na dva vítězné zápasy.