„Doma potřebujeme dvakrát vyhrát. Budeme se rvát. Už není na co se šetřit," burcuje tým Klára Pochobradská, pivotka hradeckých „lvic".

Máte za sebou nadstavbovou část. Jaká byla z hradeckého pohledu?
Je těžké ji hodnotit, neboť se asi úplně nevyvedla podle našich představ. Na druhou stranu si myslím, že jsme hrály na maximum. Posledním zápasem s USK Praha jsme si trochu spravily chuť. Ujistily jsme se, že forma je dobrá. Teď už se musíme maximálně soustředit na play off, hlavně na nejbližší duely s Valosunem.

Získaly jste středečním zápasem s USK zpět ztracené sebevědomí, které vás zdobilo prakticky po celou sezonu?
Přesně tak. Řekla bych, že po nevydařeném utkání v Trutnově se nám zápasem s pražským USK sebedůvěra zase trochu vrátila.

S čím vůbec budete vstupovat do vyřazovacích bojů?
Určitě chceme dosáhnout na co nejvyšší příčku. Teď se ale prvořadě chceme pořádně připravit na brněnský Valosun. Oba domácí zápasy potřebujeme vyhrát. A kdybychom pak jely do Brna jenom na jeden den, bylo by to naprosto ideální. Pak by se vidělo dál. Rozhodně se budeme rvát, co to půjde. Už není na co se šetřit.

Jak byste charakterizovala čtvrtfinálového protivníka?
Z týmů, které nám mohly připadnout, jsme si Valosun přály asi ze všeho nejméně. S brněnským celkem jsou zápasy vždycky těžké. Je to takový nevyzpytatelný soupeř. Má rychlý protiútok, pod košem je také poměrně silný. Určitě to bude boj, ale už jsme Valosun několikrát porazily, tak snad to vyjde i ve čtvrtfinále.

V úterý a ve středu hrajete doma. Budete se chtít opírat i o podporu fanoušků?
To každopádně. Budeme rády za jakoukoliv podporu. Poslední dobou je atmosféra v hale opravdu výborná. Když to potrvá i nadále, bude to jedině dobře.

Jak ve čtvrtfinále
1. z.: Hradec – Valosun Brno (úterý 2. dubna 18.30).
2. z.: Hradec – Valosun Brno (středa 3. dubna 18.30).
3. z.: Valosun Brno – Hradec (sobota 6. dubna 16.30).

Příp. 4. z.: Valosun – Hradec (neděle 7. dubna 16.30).
Příp. 5. z.: Hradec – Valosun (středa 10. dubna 18.00).

Poznámka: Hraje se na tři vítězné zápasy.