Na jedné straně uvolnění a radost z postupu, na druhé napětí z rozhodující bitvy. Zatímco trutnovské basketbalistky prošly do semifinále přes VŠ Praha naprosto suverénním způsobem, hradecké lvice o postup mezi poslední čtyři týmy stále urputně bojují s Valosunem. Vše se rozhodne ve sportovní hale na Eliščině nábřeží ve středu, zápas začne od 18.30 hodin.

To trutnovské hráčky už mají díky letošnímu systému play off o všem jasno. Nejprve v nejkratším možném čase vyřadily VŠ Praha a nyní se mohou v klidu připravovat na start semifinálové série proti pražskému USK. Na tom, s kým bude Kara hrát, nezmění nic ani výsledek rozhodující bitvy posledního čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Valosunem Brno. Nasazení pro semifinále bylo totiž jasné předem.

Svěřenkyně kouče Petrovického zvládly čtvrtfinálové bitvy s bravurou, ale průběhy jednotlivých utkání jednoznačnému stavu série (3:0) tolik nenasvědčovaly. „Každý před sérií doufá a věří, že to bude na tři zápasy. My chceme každý duel vyhrát. Člověk  musí počítat s tím, že to nebude tak jednoduché, a to duely proti VŠ Praha rozhodně nebyly," potvrdil sílu soupeře trutnovský lodivod Martin Petrovický, jehož tým odstartuje semifinále v sobotu a v neděli v Praze.

Dva rozdílné duely odehrály lvice na brněnské palubovce. V sobotu jasně dominovaly, o den později naopak zápas ztratily už v samém začátku, když první čtvrtinu prohrály 28:12! ,,Do podvědomí se zřejmě vkradlo částečné uspokojení," soudí o hlavní příčině nedělního nezdaru hradecká trenérka Romana Ptáčková. ,,Domácím hráčkám navíc vycházelo téměř vše. Koše dávaly prakticky ze všeho. Je ale pravda, že naše obrana byla děravější než obvykle, a také nám po dlouhé době nezahrály pivotky."

Stav série je momentálně srovnaný, lvice však v žádném případě hlavy nevěší. ,,Holky jsou naštvané samy na sebe. V pátém utkání jsou připraveny odevzdat na hřišti maximum. Důležité bude ustát zápas herně i psychicky," poznamenala Ptáčková.