Celkem bude mít Dan najeto 3540 km a 40 tisíc metrů převýšení za sedm dnů a pouhých 11 hodin spánku .

„Dan je naprosto originální cyklista, co jezdí srdcem, a to je důvod, proč podává neuvěřitelné výkony,“ obhajují jeho excelentní výkon Uprťáci.

Původně totiž počítali, že do cíle dorazí večer nebo v noci. „Za zády má punkový tým kámošů, co ho vytáhne z každý bryndy,“ objasňují kluci úspěch celého počinu. Podpůrný tým kryje Danovi záda po celý závod.

Nultý ročník nového závodu Race Around Czechia and Slovakia (RACAS) odstartoval 13. srpna ve Vsetíně. Na trať se vydali dva cyklisté, Daniel Polman z Nové Paky a Jiří Severa, který bohužel závod nedokončil. Trasa vedla po silnicích nižších tříd co nejtěsněji podél českých a slovenských hranic.

V Říčkách v Orlických horách vrtulník montoval novou sedačkovou lanovku. Je to jediná šestisedačka v Orlických horách
OBRAZEM: Pomoc z nebe pro lanovku

Je 15.14 a Dan Polman se blíží k cíli, je na okraji Vsetína. „Je to tam hoši,“ hlásí zvesela, když čeká na semaforech. Závod okolo Česko - Slovenska v délce 3540 kilometrů absolvoval během osmi dnů, na start vyrazil ze Vsetína 13. srpna v 16.15, na vsetínskou základnu dojel v pátek 21. srpna v 15.20. Neuvěřitelné, je to bomba, gratulujeme. Ve Vsetíně ho už vítají jeho podporovatelé, rodina, obrovská radost, gratulujeme jemu i jeho UPRT týmu.

„Vyzpovídat se z tak dlouhé cesty je těžké, je to obrovský kamarádský zážitek. Jsem dojatý, těžko se drží emoce. Klukům děkuji, nechali na trati všechno ,“ říká ultracyklista Polman za cílovou čárou.