Danilo Hondo opět ukázal, jak je důležitým cyklistou pro hradeckou stáj PSK Whirlpool-Author. Nebýt německého jezdce, trilogie italských závodů Hors a I. kategorie UCI by pro český tým nedopadla dobře. Jenže Hondo v závěrečném klání dospurtoval na druhém místě, a tak se dá mise na apeninském poloostrově znovu hodnotit jako úspěšná.

Nejprve se jel podnik Tre Valli Varesine. Nejlepší závodníkem Whirlpoolu byl ve výsledkové listině dvaadvacátý František Paďour. Umístění možná někoho příliš nenadchne, ale jednadvacetiletý jezdec za sebou nechal například Ivana Bassa, Stefana Garzelliho či mistra světa Alessandra Ballana.
Druhý podnik Coppa Agostini nedokončil žádný z cyklistů hradecké formace.

Třetí klání již přineslo týmu PSK Whirlpool-Author vytoužené ovoce, byť trochu hořké. Danilo Hondo doslova o galusku prohrál spurt závodu Coppa Bernocchi a musel se spokojit s druhým místem. Na pásce ho porazil Ital Paolini.

Němec Hondo se dostal do uprchlé skupiny dvanácti cyklistů, která se postupně ztenčovala až na sedm jezdců. Do cíle přijela s více než pětiminutovým náskokem na peloton. Až do posledního metru nebylo jasné, kdo vyhraje. Více sil či štěstí měl nakonec Paolini, který o „vlásek“ porazil druhého Honda a třetího Gasparotta. „Zase to nebylo vítězství, ale v Itálii se počítají i další stupínky na bedně,“ mrknul spokojeně Hondo.