Dva etapové závody absolvovali v první polovině července cyklisté PSK Whirlpool-Author. Jezdci královéhradecké stáje se účastnili polského podniku první kategorie UCI Course de Solidarnosc et des Champions Olympiques a také prvního ročníku Czech Cycling Tour, který se konal na Olomoucku. V prvním případě sbírali Hradečtí úspěchy především v jednotlivých etapách, domácí podnik pak ovládli i absolutně.

Course de Solidarnosc

Úvod šestidílného klání vyšel Whirlpoolu skvěle. Hned v první etapě vyspurtoval André Schulze druhou příčku. „Dojezd jsme zaměřili na Andrého a on opět nezklamal,“ vysekl poklonu německému závodníkovi kolega Petr Benčík, úřadující mistr republiky. Schulzeho porazil jen Polák Adam Wadecki.
Hned ve druhém dějství si německý expres o stupínek polepšil, když dokázal triumfovat. „Po první etapě se na mě usmíval Wadecki s tím, že mi vrátil porážku z nedávného Memoriálu Trochanowského, tak jsem ho musel zase trochu zmrazit,“ pronesl André Schulze.

Aby toho nebylo málo, i třetí etapa se stala jeho kořistí. „O prvenství se snažil bojovat především domácí tým CCC Polsat s Krzystofem Jezowským, kterému jezdci na posledním kilometru rozjeli závěrečný spurt. Jezowski se do čela dostal na pětistovce, ale to už za ním byl André a v samotném finiši šel před něj,“ popsal závěr Schulzeho parťák Martin Mareš.

Až ve čtvrtém dílu Whirlpool nefiguroval na stupních vítězů. Nejlepším jezdcem byl třináctý André Schulze.
V předposlední etapě měl blízko „bedně“ Martin Mareš, jenž obsadil „nenáviděnou“ čtvrtou příčku.

Šestá etapa znamenala zkompletování vítězného hattricku pro André Schulzeho. „Je ve skvělé formě,“ těší kolegu Petra Benčíka. V konečném pořadí byl nejlepším z cyklistů PSK Whirlpool-Author Martin Mareš, jemuž patřila šestá pozice.

Czech Cycling Tour

Téměř čtyřkilometrový prolog zvládl nejlépe André Schulze. „Před startem jsem si prvenství moc nepřipouštěl, ale trasa plná zatáček mi sedla,“ řekl spokojený německý cyklista. Další zástupce Whirlpoolu Martin Hebík zajel třetí nejrychlejší čas.

Druhý díl zvládl nejlépe pozdější celkový vítěz Leopold König. Do cíle v Prostějově přijel osamocen s náskokem sedmačtyřiceti vteřin před svým oddílovým kolegou Tomášem Bucháčkem. „Měli jsme v plánu, že ji pojedeme hlavně na Schulzeho, neboť profil trati nahrával spurtérům,“ uvedl Martin Mareš. Jenže ve skutečnosti bylo všechno jinak. Závod se vyvíjel naprosto odlišně.

Nástup střídal nástup. Jeden z nich dopadl úspěšně. „Nedalo se svítit. Rozhodl jsem se jít do samostatného úniku a vyhrát, ačkoli náš plán byl úplně jiný,“ poznamenal König, jenž odskočil z uprchlé skupiny několik kilometrů před cílem.

Čekalo se, že průběžným pořadím hodně zamíchá třetí, královská etapa v Jeseníkách. Jenže nestalo se. Přestože měl Whirlpool v cíli nejlepšího závodníka až na osmém místě (Bucháček), dvaadvacetiletý König udržel žlutý trikot.

Závěrečná etapa, v níž dojel Martin Hebík na druhém místě, už na absolutním pořadí nic nezměnila. Z prvenství se radoval Leopold König, druhý skončil Tomáš Bucháček (oba PSK Whirlpool-Author), třetí příčka patřila Milanu Kadlecovi z pražské Dukly. „Na domácí scéně to byl můj největší úspěch,“ pronesl šťastný vítěz.