Tenisová pohádka pokračuje. Před měsícem si podmanily francouzskou antuku, a přemožitelky nenašly ani anglické trávě. Duo Siniaková - Krejčíková tak získalo druhý grandslamový titul během pár týdnů. V letošním žebříčku nemá česká dvojice konkurenci a dalším triumfem si už zajistila účast na Turnaji mistryň v závěru roku.

Obsazení finále ženské čtyřhry se neslo prakticky v české režii. Krejčíková se Siniakovou na jedné straně a na té druhé Květa Peschkeová a Nicole Melicharová. Poslední jmenovaná reprezentuje Spojené státy americké, ale narodila se v Brně. Po boku zkušené veteránky toužila po premiérovém grandslamovém titulu.

Kanár na závěr

Hořkost porážky však stejně jako na Roland Garros nepoznala dvojice dvaadvacetiletých tenistek.

„Na začátku turnaje jsme tohle vůbec nečekaly. Teď tady ale sedíme a máme dva grandslamové tituly. Je to neskutečné,“ řekla hradecká rodačka Siniaková po výhře.

První dva sety skončily shodně 6:4, jeden pro každý pár. V tom závěrečném však spustily české deblistky uragán a na závěr turnaje uštědřily soupeřkám „kanára“.

„Ani nevím, jak jsme to dokázaly,“ poznamenala Krejčíková k dokonale zvládnutému třetímu setu.

Nejlepší pár letošního roku předvedl počin, na který se čekalo patnáct let. French Open a Wimbledon v jednom roce vyhrály naposledy v roce 2003 Kim Clijstersová a Ai Sugijamová.

„Daří se nám, protože si rozumíme a komunikujeme za dobrého i špatného stavu. Navíc se naše styly dobře sešly. Katka hraje rychle a já víc s liftem,“ dodala Krejčíková.

Rodačka z Brna poslala po výhře polibek do nebe pro svou bývalou trenérku Janu Novotnou. „Chtěla bych jí i tenhle titul věnovat. Povedl se nám dvacet let po tom jejím. Zaslouží si, aby se na ni vzpomínalo v dobrém. Myslím, že by byla pyšná,“ uvedla Krejčíková na adresu tenisové legendy, která loni zemřela.

Výhra bez dvojčete

Také finále mužské čtyřhry přineslo zajímavý příběh. Mike Bryan totiž už od Roland Garros nastupuje bez svého dvojčete Boba, kterého trápí zranění. Antukový grandslam se mu bez tradičního parťáka, se kterým získal šestnáct titulů z akcí velké čtyřky, nezdařil.

Tentokrát však po boku Jacka Socka došel až k triumfu a stal se vedle Johna Newcomba nejúspěšnějším deblistou všech dob, co se týče počtu grandslamových titulů.

„Určitě věnujeme titul Bobovi. Podporoval nás na dálku z domova. Je nadšený,“ prohlásil Mike Bryan.

Novak Djokovič zvítězil ve Wimbledonu.
Djoker je zpět! Ve finále nedal šanci Andersonovi a počtvrté vyhrál Wimbledon