Sobota, 17.00: BK JIP Pardubice - Královští sokoli Hradec Králové (hala Dašická).

„Vysledoval jsem, žeHradec má pět až šest osových hráčů, kolem kterých se vše točí. Tito hráči - Dušan Pandula, Peter Sedmák, Jan Jiříček a cizinci - jsou zkušení, na hodně dobré ligové úrovni. Musíme být maximálně koncentrovaní a hrát tak, aby nebyli schopni tenhle zápas odehrát v šesti lidech. Znamená to snažit se o co nejrychlejší hru a držet vysoké tempo. Jedná se o první domácí zápas, a hned derby, takže se těšíme nejen my, ale i fanoušci. Věřím, že utkáním budou žít a v hale bude parádní atmosféra,“ přeje si pardubický pivot Kamil Švrdlík.

Královští sokoli v týdnu smolně podlehli USK Praha 87:90, přestože několik minut před koncem vedli rozdílem jedenácti bodů!

„Je to škoda, ale už s tím nic nenaděláme. Musíme hledět dál,“ praví hradecký kouč Lubomír Peterka.

Pardubice považuje za favorita, přestože za sebou mají náročný týden a dvojzápas v kvalifikaci o Ligu mistrů.

„Únava tam bude. Mají ale velice silný kádr, na české poměry špičkový tým. Nemáme co ztratit. Budeme pracovat na věcech, které nás trápí. Využijeme zápas k tomu, abychom se zlepšovali,“ doplnil Peterka.

Basketbalové utkání Basketball Champions Legue mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a BC Nižnij Novgorod (v černém) v pardubické ČSOB Pojišťovna Areně.
Zastavili se v polovině kopce