Družstvo dorostenek Golf Clubu Hradec Králové získalo na finálovém turnaji mistrovství České republiky 2017 v Berouně stříbrné medaile. Hráčky tak vylepšily umístění z loňského roku, kdy se skončily na třetím místě.

Jedná se o velký úspěch celého týmu, který hrál ve složení Lucie Harcubová, Tereza Plachá, Dominika Burdová, Barbora Gaislerová a Kateřina Donátová. Tento úspěch se podařil v historii klubu teprve podruhé, poprvé se tak stalo v roce 2009.

Finálové soutěže družstev MČR proběhly i v dalších kategoriích. Do závěrečných bojů postoupili hráči hradeckého klubu hned ve třech kategoriích ze čtyř.

Nejdříve proběhla v Telči soutěž smíšených družstev kadetů, kde Hradečtí (Lucie Harcubová, Berenika Kucrová, Justýna Šafaříková, Jaroslav Bareš, Šimon Mládek, Kilián Kosina a Kristián Barvíř) v konkurenci dvanácti týmů obsadili sedmé místo.

Třetím úspěšným bylo družstvo žáků (Jaroslav Bareš, Šimon Mládek, Berenika Kucrová a Justýna Šafaříková), které v Berouně obsadilo čtvrtou příčku, přičemž na třetí pozici mu v konečném součtu chybělo jen pět ran.

Po posledních úspěších družstev mládeže navazují v září pravidelné tréninky, na které jsou zváni i noví zájemci o golf z řad dětí a mládeže. Kontakty a informace najdete na webu www.gchk.cz.   (dr, ša)