Stolní tenisté DTJ Hradec si po roce opět zahrají o titul. V rozhodující páté semifinálové bitvě dokázali udolat pražské El Niňo a postoupili do finále, kde se střetnou s vítězem základní části a obhájcem titulu z Havlíčkova Brodu.

Extraliga mužů - semifinále play off

5. zápas: DTJ Hradec Králové – El Niňo Praha 4:3. Martin Olejník – David Reitšpies 3:0 (6, 4, 8), Ľubomír Pištej – Bai He 3:0 (7, 4, 10), Peter Šereda – Antonín Gavlas 0:3 (-8, -10, -11), Ľubomír Pištej – David Reitšpies 3:0 (6, 9, 11), Martin Olejník – Antonín Gavlas 2:3 (5, -9, 2, -9, -11), Peter Šereda – Bai He 2:3 (6, -6, -9, 9, -8), čtyřhra Ľubomír Pištej, Peter Šereda – Antonín Gavlas, Bai He 3:2 (10, 7, -6, -8, 5). Konečný stav série: 3:2.

Martin Lučan, trenér DTJ Hradec: „Tentokrát jsme měli na rozdíl od čtvrté bitvy zápas daleko lépe rozehraný. Vedli jsme 3:1 a Martin Olejník měl v utkání s Tondou Gavlasem blízko k ukončení celé série. Bohužel mu chybělo i potřebné štěstíčko. Za chvilku se to ještě více zamotalo. Peter Šereda, kterého stále limitují zdravotní problémy, prohrál s Bai He a potřetí v sérii musela rozhodnout čtyřhra. Naši hráči ji začali fantastiky, vedli 2:0 na sety a ve třetím 4:0. Pak ale zkazili pár lehčích balonků, Gavlas s Bai He se chytli a bylo z toho další drama. V rozhodující sadě už zase Pištej se Šeredou kralovali a zatlačili své soupeře do pasivity. Nakonec vyhráli 11:5 a posunuli nás po roce opět do finále. Ukázalo se, že mužstvo je vyrovnané a táhne za jeden provaz. V tom je naše výhoda, jeden se může opřít o druhého. Vždy se z té trojice najde někdo, kdo zápas táhne. Ve středu v Praze to byl Martin Olejník, tentokrát pro změnu Lubo Pištej. Ale pochvalu zaslouží všichni tři včetně Petera Šeredy, který hrál s velkým sebezapřením. Přesto odvedl obrovský kus práce. Už se těšíme, že doléčí své zdravotní problémy a ve finále se představí v plné parádě."

Finálová série začne až 11. května v Havlíčkově Brodě.

Extraliga žen - čtvrtfinále play off

2. zápas: Dobré – Frýdlant n. O. 0:5. Konečný stav série: 0:2.

Semifinále: Hodonín – SVS Hradec Králové, Břeclav – Frýdlant. První duely se hrají 9. května v Hodoníně a Břeclavi.