Dvě hodiny po nich pak velmi oblíbená a divácky atraktivní třída veteránů nad 40 let.  Úderem 11. hodiny začne dvoudenní lahůdka, extraliga mužů, která vyvrcholí před televizními kamerami v neděli ve 14.00 na ČT4 Sport finálovým zápasem.  

Neděle je vyhrazena družstvům mužů a žen, která hrají další ligové soutěže. Pořadatelé již nyní mají přihlášenou řadu špičkových týmů, nebude chybět mistr republiky Jihostroj České Budějovice, poražený finalista Dukla Liberec či Příbram, Ústí nad Labem, Kladno nebo nováček ČZU Praha. V jednání je start loňského obhájce, francouzského družstva Toulous, nebo reprezentantů – krajánků, kteří si svůj volejbalový chlebíček vydělávají v nejlepších soutěžích celé Evropy.

Další víkend, 11. a 12. srpna, se na deseti antukových dřevěnických kurtech a dvou v nedaleké Radimi odehraje soutěž mužů a žen druhých tříd, družstva krajských a městských přeborů a soutěží, i neregistrovaná. Vše zakončí nedělní otevřený turnaj družstev všech soutěží i neregistrovaných a mixy, což jsou smíšené týmy čtyř mužů a dvou žen. V loňském roce hrálo v Dřevěnici 304 družstev.