Necelých sedm vteřin dělilo v cíli hustopečského závodu oba hlavní aspiranty na vítězství. Spokojenější však mohl být borec z Rychnovska, který si dojel už pro letošní třetí výhru v domácím šampionátu. Na stupních vítězů doplnil Kopeckého a Pecha třetí Filip Mareš. „Zase to tu bylo náročné. Díky velkému horku jsme se pořádně zapotili, ale bývalo to i horší. Celkově jsme spokojení. Po první sekci to vypadalo, že Venca půjde před nás, drobně jsme změnili nastavení auta, jak jsem to cítil, že by to mohlo fungovat, a pomohlo to,“ řekl spokojený Kopecký. Vítězem 17. ročníku Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče se stal Jan Kopecký (Škoda Fabia Rally2 evo), který o necelých sedm vteřin porazil Václava Pecha (Ford Focus WRC).Vítězem 17. ročníku Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče se stal Jan Kopecký (Škoda Fabia Rally2 evo), který o necelých sedm vteřin porazil Václava Pecha (Ford Focus WRC).Zdroj: pro Deník/Jiří Hejtmánek


Čtyřicetiletý pilot se za volantem fabie ujal vedení ve čtvrtém dílu mistrovství České republiky v páteční poslední rychlostní zkoušce, kdy se posunul před Pecha, a ve zbylých šesti testech se na prvních třech místech už pořadí nezměnilo a v Hustopečích mohli propuknout oslavy.

Naopak Václav Pech byl ze stříbra zklamaný. „Hrozně mě mrzí, že o všem rozhodla jedna zkouška, kterou jsme nemohli nijak ovlivnit. Svezení to jinak bylo fantastické a byl to super souboj. Teď ale malinko převládá hořkost, že o výsledku rozhodla ředitelka u zeleného stolu,“ uvedl Pech a poukazoval tím na páteční závěrečnou erzetu, kdy zaostal za Kopeckým o šest vteřin i kvůli prachu na trati, protože se jelo jen s minutovými rozestupy.

Dalším závodem domácího šampionátu bude 9. a 10. července Bohemia rallye Mladá Boleslav.

Výsledky 17. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2022:

1. Kopecký – Hloušek (Škoda Fabia Rally2 evo) 1:18:12.4
2. Pech - Uhel (Ford Focus WRC) + 6.3
3. Mareš – Bucha (Škoda Fabia Rally2 evo) + 11.5
4. Stříteský – Hovorka (Škoda Fabia R5) + 2:05.5
5. Grzyb – Borko (Škoda Fabia Rally2 evo) + 2.27.4
6. Melichárek – Melichárek (Ford Fiesta RS WRC) + 3:40.0

Průběžné pořadí MČR: 
1. Kopecký 231, 2. Mareš 192, 3. Stříteský 126.
(Václav Pech jezdí s automobilem označeným WRC a jeho výsledky se do celkového pořadí nezapočítávají)