V sedmém kole východní skupiny druhé futsalové ligy byl ve sportovní hale Třebeš k vidění strhující a až do poslední sekundy napínavý duel týmů ze špice tabulky. Hradecký Salamandr v něm těsně zdolal Třinec, čímž si upevnil pozici na špici tabulky.
UFA FC Salamandr Hradec Králové - SKP Likop Třinec 2:1 (1:0). Branky: Blažej 2 – Stoszek. Rozhodčí: Ertel, Czene. ŽK: 1:0 (Steiner). Diváci: 81. Salamandr Hradec: Bartek - Steiner, L. Michal, Blažej, Jelínek, J. Matějka, Dostál, M. Černý, R. Štěpánek (21. Placák). Likop Třinec: Hekera - Duda, Csikán, Očadlík, J. Cieslar ml., Štefek, Stoszek, Kufa, Mendrok.

Ve šlágru kola přivítali „mloci“ na palubovce třebešské haly druhý tým tabulky Likop Třinec. Domácí chtěli odčinit debakl 0:5, který si přivezli z Ostravy. Nastoupili sice bez Tošovského, Blažka, Částky a Klímy, ale s posilou z Era-Packu Chrudim Michalem Blažejem. Trenér Petr Hoff〜mann udělal několik změn v sestavě a ukázalo se, že měl šťastnou ruku ve složení týmu.

Od počátku to byl kvalitní futsal. Oba týmy hrály z pevné obrany, pokoušely se o častou střelbu. K vidění byly pěkné kombinace, vynikající zákroky obou gólmanů při nebezpečných situacích před oběma brankami. „Mloci“ se ujali vedení ve 14. min., kdy Blažej po přihrávce kapitána Michala prostřelil výborného Hekeru - 1:0.

Oba týmy následně měly několik slibných příležitostí, ale Bartek i Hekera své týmy podrželi skvělými zákroky. Jan Bartek zlikvidoval v závěru první půle tři tutovky hostů, kteří si je vytvořili po dlouhých výhozech gólmana na nabíhajícího spoluhráče.

Ve druhém dějství pokračovala vyrovnaná partie. Oba týmy chtěly vyhrát, tempo se ještě zvýšilo. Chvilku měli navrch domácí, chvilku hostující Likop. Ve 27. min. vybojoval na půlící čáře míč Blažej, pronikl po levé straně a bombou nedal Hekerovi nejmenší šanci - 2:0. Třinečtí byli otřeseni, domácí je přitlačili a vytvořili si řadu šancí, ovšem bez efektu. Jelínek, Černý, Steiner ani Placák neproměnili, Michal nastřelil jen tyčku.

Poté se Třinec nadechl k náporu, zatlačil „mloky“ do defenzivy a neustálým pohybem je nutil k faulům. Ve 31. min. se po šestém akumulovaném faulu kopala proti Salamandru penalta z 10 metrů bez zdi, kterou však vynikajícím způsobem Mendrokovi zlikvidoval Bartek. Ten dál v brance čaroval dál, třinečtí hráči byli z jeho zákroků nešťastní.

Ve 34. min. se přece jen podařilo Stoszkovi po nahrávce Štefka snížit - 2:1. Hosté si poté vzali oddechový čas a začali hrát power play se Stoszkem v brance. Ještě několikrát sice ohrozili domácí svatyni, ale „mloci“ si precizní obrannou hrou vítězství pohlídali.

K dalšímu zápasu Hradečtí zajíždějí v sobotu 28. 11. do Chocně, kde se od 19.30 střetnou v derby s Gillotinou.

Jaroslav Štěrba, prezident oddílu UFA FC Salamandr Hradec Králové:
„Bylo to skvělé představení, škoda jen, že pro tak málo diváků. Překrásná hala v Třebši a naše výborné výkony si snad zaslouží podstatně větší podporu a zájem veřejnosti. Je to stará písnička. Divák v Hradci zřejmě přijde na futsal pouze v případě, že je již předem přesvědčen o naší prohře. A to se zatím během tohoto ročníku druhé ligy neděje tak často. Bylo to sice šťastné, ale přesto zasloužené vítězství nad výborným celkem z Třince, který zdaleka ještě neřekl své poslední slovo v boji o play off a postup do první ligy.“ (jš, ld)