Finále může začít. Vítěz bere vše, respektive postup do první ligy. Řeč je o sérii mezi Likopem Třinec a královéhradeckým Salamandrem, která startuje zítra. Shodou okolností se v ní střetnou dva nejlepší celky východní skupiny druhé ligy. V úvodních dvou duelech bitvy hrané na tři vítězství bude mít výhodu domácího prostředí lídr z Třince. „Jsme ve finále, a je třeba říci, že zcela právem,“ pronesl po postupovém zápase v Ostravě prezident hradeckého oddílu Jaroslav Štěrba.

Salamandr prošel semifinále přes mužstvo VŠB nejrychlejší možnou cestou. Výhry 4:2 v domácí hale a 5:2 na palubovce soupeře znamenaly pro hradecké futsalisty postup. „Tým VŠB Ostrava byl velmi těžkým protivníkem. Přesto neuspěl, což je pro něj jistě velkým zklamáním,“ myslí si Štěrba.

Východočeši neponechali nic náhodě a před náročnou finálovou sérií nabírají nové síly čtrnáct dní, tedy o pět více než soupeř. „Ohromná pochvala patří celému hradeckému kolektivu nejen za postup do finále play off, ale hlavně za skvělý přístup a zodpovědný výkon v semifinálové sérii,“ neskrýval radost hradecký předseda.

Třinec si postup do bojů o první ligu zajistil triumfem 2:1 na zápasy nad brněnským Agromeli. Vítězství Likopu 10:0 v rozhodujícím duelu by pro Hradec mělo být dostatečným varováním před startem finálové série.

Vzájemná bilance obou soupeřů v základní části vyzněla o něco lépe pro třineckého lídra, který sice nejprve na východě Čech prohrál 1:2, ovšem v domácím prostředí Salamandru vrátil porážku i s úroky (6:1). V tabulce dělily obě mužstva čtyři body.

Není však třeba dodávat, že play off je zcela jiná soutěž, a nezbývá než doufat, že nejlepší celky uplynulého ročníku východní skupiny II. ligy předvedou divákům tu pravou finálovou podívanou.

Finálové zápasy:

23. 4. Třinec – Hradec (20.00)
30. 4. Třinec – Hradec (20.00)
11. 5. Hradec – Třinec (20.30)
14. 5. Hradec – Třinec (20.30)
21. 5. Třinec – Hradec (20.00)


Pozn: Domácí zápasy Salamandru se hrají v hradecké sportovní hale Třebeš.