Do závěrečných bojů postoupilo z kvalifikací vždy jen osm klubů. Mezi nimi nechybělo družstvo žáků a dorostenek Golf Clubu Hradec Králové.
Hrálo se ve třech kategoriích: smíšená družstva žáků do 14 let (chlapci a dívky), družstva dorostenek (dívky do 18 let), družstva dorostenců (chlapci do 18 let).

V konkurenci týmů z celé republiky se mládež GC Hradec Králové rozhodně neztratila. Celek žáků ve složení Jan Stodola, Milan Kotrba, Eva Němečková a Anna Starostová se umístil na solidním šestém místě.

Ještě lépe dopadly dorostenky (Jana Kábrtová, Kateřina Brychová, Blanka Lisá a Gabriela Podzimková), které obsadily výborné čtvrté místo. Hradecká děvčata tak navázala na výsledky předchozích pěti let, kdy se vždy umísťovala na druhé až čtvrté příčce. Nejlépe skončila v roce 2009, kdy získala stříbrné medaile.

Jen pro doplnění: do kvalifikací v celé České republice se přihlásilo čtyřiatřicet družstev žáků a osmnáct družstev dorostenek. Lze tedy hodnotit obojí umístění mládeže královéhradeckého Golf Clubu jako úspěšné. (drb)