Počasí golfu bohužel dosud příliš nepřálo, přesto bude již tuto neděli zahájen celoroční seriál šesti turnajů nazvaný „Hrádovská Golf Tour 2010“. Soutěžit se bude o zajímavé ceny, a to nejen v jednotlivých turnajích, ale také v konečném hodnocení klání.

O týden později, tedy v sobotu 24. dubna, by hradecký klub rád pozval na hřiště všechny ženy, dcery, maminky, babičky, tchyně, tety - zkrátka hráčky, pro které je připravena čistě dámská série turnajů - „Hrádovská Ladies Golf Tour“. Dámská soutěž bude probíhat podle obdobných propozic jako „Hrádovská Golf Tour“, pánům je ovšem vstup zakázán. Avšak to, že dámy mají svoji sérii, neznamená, že by nemohly hrát jiné klání.

O tom, že cílem není dělit startovní pole na dámské a pánské, se bude možné přesvědčit 1. května na Golfových čarodějnicích, které se odehrají v oblíbeném formátu Texas Scramble s rozdělením na rodinné a nerodinné dvojice. Možná ještě lepší příležitost zahrát si golf v netypickém oblečení nastane 29. května, kdy bude na programu druhý ročník dobového Old England Cupu.

Kromě toho budou na Hrádku u Nechanic samozřejmě probíhat pravidelné hendikepové turnaje, ať už víkendové osmnáctky či středeční devítky. Sportovní organizaci zajišťuje Zdeněk Košťál, na kterého se v případě jakýchkoliv dotazů k turnajům mohou zájemci obrátit - e-mail: zdenek.kostal@email.cz; tel.: 737 760 455. (dj)