Stejně tak i v unikátním Indoor golf centru Fomei v Hradci Králové, kde právě v sobotu startuje první turnaj, tzv. Zahajovací. Bude se zde také konat, stejně jako v předešlých letech, jeden z turnajů  mistrovství České republiky na simulátorech.

Už dávno neplatí, že na podzim dáte hole do sklepa a vytáhnete je na jaře. Progresivní golfista hraje celý rok. V zimě své nedostatky piluje právě na simulátorech.

„Golf v zimě je otázkou pohybu. Hráč přes toto období neztuhne, neztratí zautomatizované pohyby a nestane se mu, že až na jaře půjde poprvé na hřiště, že se bude cítit špatně. I proto pořádáme větší počet turnajů," vysvětluje Zdeněk Košťál, golfový trenér.

V hradeckém Indoor centru, které vzniklo z bývalého mlýna, mají golfisté ideální podmínky. Naleznete zde golfové a multifunkční simulátory (pět full swing s bohatým výběrem světoznámých hřišť, jeden multifunkční simulátor Visual Sports), tréninková indoor odpaliště, za příhodných klimatických podmínek si zde můžete zahrát stále více populární Adventure golf, pomohou vám s koupí golfového vybavení i se servisem. Je to takový malý golfový ráj.

„Na simulátorech hrají i profesionálové. Je to takřka plnohodnotná náhrada klasického golfu. Snad vyjma sluníčka," usmívá se Josef Dostál, majitel Indoor golf centra Fomei.

Zimní golf získává na popularitě. Především v zemích, kde se nedá hrát venku celý rok. A indoorová centra, jako to hradecké, je také ideálním  místem pro začínající golfisty. Nemusejí bojovat s přírodními vlivy, s deštěm a s nepříjemným zájmem zvědavého obecenstva.

„Kdo chce, může s golfovými lekcemi začít prakticky okamžitě. Golf prožívá v celém světě obrovský boom. Počet aktivních golfistů se každoročně zvyšuje o stovky, díky čemuž se stal velmi populárním sportem i u nás. Východní Čechy nejsou rozhodně výjimkou," říká zkušený golfový trenér Zdeněk Košťál působící v IC Fomei.