Golfisté i účastníci akademie odehrají charitativní turnaj již ve středu. Výtěžek turnaje je věnován na pomoc pacientům, kteří se léčí s poruchou srážlivosti krve. Vloni byl výtěžek 122 400 Kč.

Letos svojí účastí podpoří dobrou věc také profesionální golfistka Lucie Hinnerová, sportovní komentátor ČT David Pospíšil a trojici známých tváří doplňuje v tomto roce vůbec poprvé také kapitán hokejistů hradeckého Mountfieldu Jaroslav Bednář.

Kromě charitativního turnaje se pro začínající golfisty otevírá golfová akademie. Nováčci, kteří se s golfem teprve seznamují, mají tedy možnost nahlédnout do pravidel jedné z technicky nejnáročnějších sportovních odvětví, osvojí si základy hry, odpalování i patování.

Zkušení hráči na turnaji i začínající golfisté tak společně přispějí na podporu dobré věci prostřednictvím nadačního fondu AQUAPURA.

Komu pomáhá Aquapura
Nadační fond manželů Staňkových se již sedmým rokem zaměřuje na zvýšení kvality péče poskytované pacientům s poruchami srážlivosti krve. Dovybavuje především hematologická oddělení nemocnic lékařskými přístroji a speciálními laboratorními sety, které napomáhají při monitorování krve pacientů na antikoagulační léčbě. Tromboembolická nemoc patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v ČR.