Vítězství se podařilo obhájit Janu Petráčkovi, mezi ženami se mistryní poprvé ve své kariéře stala Anna Starostová.

Už před zahájením turnaje se dalo očekávat, že o přední příčky se budou prát Jan Petráček a David Benák. Prvně jmenovaný je v indooru téměř neporazitelný, dvakrát vyhrál jamkovku, dvakrát i mistrovství na rány. Benák je zase čerstvým držitelem bronzu z letošního simulátorového mistrovství České republiky. K této dvojici favoritů bylo nutno připočítat také ostřílené „veterány" Arnošta Martince a Petra Solicha. Ti mají zkušenosti podpořené řadou medailových umístění. Tato čtveřice se v tuhém boji o vítězství vměstnala do výsledků s rozdílem pouhých tří ran (78 – 81).

Nechybělo mnoho, aby rybník všem adeptům na titul vypálil někdo jiný. Patrik Špalovský v zimě naladil výtečnou formu. První varování svým soupeřům poslal už na mistrovství ČR, kde prošel cutem do finálového kola a nakonec obsadil devatenácté místo. Špalovského 78 ran nasadilo laťku nad síly všech ostatních amatérských hráčů. Pouze profesionál Petráček dokázal na tuto hozenou rukavici odpovědět stejným výkonem.

A protože shodný výsledek na prvním místě znamená nutnost rozehrávky, postavili se tito hráči proti sobě ještě jednou. Oba na první jamce chybovali na drajvu a museli ukázat umění záchranných ran. Špalovskému se nepodařila příhra třetí ranou, která by dávala šanci na par. Naopak Petráček se nemýlil a třetím úderem čipoval do gimmie vzdálenosti. Na třetí příčce skončil David Benák, o ránu dále Petr Solich a o další úder za nimi Martinec.

Startovní pole ženské kategorie bylo v letošním ročníku mimořádně silné. Do turnaje se přihlásily hráčky ověnčené nejen klubovými primáty, ale i tituly národních mistryň. Ukázalo se však, že úspěchy minulé nejsou zárukou úspěchů budoucích.

Obhájkyně prvenství Lucie Harcubová zahrála 90 ran a skončila až čtvrtá. Členky vítězného týmu mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech v roce 2011 Barbora Kábrtová a Zuzana Eliášová na těžkém hřišti The Belfry pokořily devadesátku, ale jejich skóre 87 resp. 86 ran na prvenství také nestačilo. Z premiérového vítězství se díky 85 úderům radovala Anna Starostová.   (drb)