Podzim je pro moderní gymnastiku tradičně obdobím společných sestav, které je završené mistrovstvím České republiky. To se v uplynulém roce 2014 uskutečnilo v Jablonci nad Nisou.

Účasti na MČR ale předcházelo několik závodů po celé ČR. Řady z nich se letos zúčastnily poprvé také moderní gymnastky z oddílu TJ Slavia Hradec Králové. A to nejen s vlastní společnou sestavou se švihadly, ale také jako hostující závodnice v jiném oddíle.

Jeden z posledních závodů před MČR, Golden Prague Cup 2014, se konal v Praze na Žižkově. Hradecký tým ve složení Erika Potůčková, Vendula Samková, Veronika Hvězdová, Anita Lencová a Tereza Fantová získal v kategorii Naděje mladší (ročník 2005 a ml.) za svou sestavu se švihadly, na krásnou skladbu z filmu Pomáda, bronzovou medaili. Choreografkou a trenérkou skladby je Marcela Šimůnková.

Další bronzové medaile si odvezly také další tři děvčata z oddílu TJ Slavia Hradec Králové, která ovšem hostovala v jiném oddíle.

V kategorii Naděje mladší (ročník 2004 a mladší) to byla Barbora Kafková (SK Tart MS Brno) a v kategorii Juniorky se to povedlo Kateřině Šimůnkové a Natálii Kadlečkové. Obě tato děvčata trénovala a závodila za oddíl SK MG Vysočina Jihlava.   (ou)