V sobotu se konal již šestý ročník netradičního závodu Hradecký koloběh. Jedná se o závod pro smíšené dvojice na devatenáct kilometrů, kdy jeden běží a druhý jede na kole, přičemž výměna je možná kdykoliv.

Této akce se pravidelně účastní smíšené dvojice, které by si jinak společně nemohli zazávodit. Pro některé se jedná o každoroční test výkonnosti, pro jiné je to prestižní událost. Vždyť rekord trati je postaven na čase 1:06:05.

Letos se na start ve dvou kategoriích Open a nově i Family, pro kterou byla povolena účast dvou běžců stejného pohlaví v rámci jedné rodiny, postavilo devadesát dvojic.

Nádherná trasa vedla tradičně od rybníka Biřička do novohradeckých lesů, přes Hoděšovice, směrem na Běleč, kolem Výskytu a zpět na Nový Hradec Králové.

Jako první do cíle doběhl tým rodinné kategorie Roman (otec) a Samuel (syn) Šinkovský v čase 1:09:40. Celkově druzí finišovali Kateřina a Zbyněk Houžvičkovi, kteří zároveň získali prvenství v kategorii Open. Celkově 3. místo obsadila dvojice Jiří Mrázek – Adéla Štěpová.

Sobotní účast opět pokořila rekord v počtu závodníků. Organizátoři budou doufat, že přesun koloběhu na víkendový termín přinese příští rok několik dalších nových nadšených párů. Především kategorie Family je příslibem do budoucna, protože na startu bylo vidět opravdu mnoho různých rodinných dvojic (otec-dcera, otec-syn, dědeček-vnučka apod.).

Tradiční akci doprovázela skvělá atmosféra doplněná o doprovodný program (např. půjčování a testovaní paddleboardů). Více o akci na webových stránkách www.sportvisio.cz.   (bal, pt)