Do Hradce Králové se sjelo 370 závodníků z 34 oddílů z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky, kteří se poměřili v dětských, kadetských a juniorských kategoriích. Vystoupení hradeckého Sokola, který se díky systematické práci oddílu stále rozrůstá, bylo velmi úspěšné. Ti, co vloni začínali, už letos vystupovali jako zkušení borci a bojovali o příčky nejvyšší. Skvěle šli příkladem nováčkům, pro které byl tento turnaj první zkušeností, a to v mnoha případech hned s cizinci. Díky skvělé celoroční práci trenérů byli všichni dobře připraveni a kromě individuálních pohárů a medailí nakonec získali trofej nejvyšší – pohár za celkové první místo v soutěži týmů.

Výsledky závodníků TJ Sokol Hradec Králové – 1. místo: Maron Brandt, Jan Pluhař, Josef Pluhař, David Klouček, Aneta Stohwasserová, Martin Krejčí; 2. místo: Marek Říha, Kateřina Pšeničková, Marian Baliar, Eliška Burešová, Patrik Fibiger, Jaromír Stoklásek, Tereza Fabiánová, Michael Bis; 3. místo: Štefan Schneiberger, Veronika Medáčková.

Pořadí týmů: 1. TJ Sokol Hradec Králové, 2. Taeang Dojang, 3. UKS Dragon, 4. SK TKD Lacek, 5. Panter Humpolec.

Pořádání takovéto akce není zcela běžnou záležitostí, vždyť na jednom místě se sjelo dohromady 750 lidí. Oddíl TJ Sokol Hradec by rád touto cestou poděkoval všem rodičům, kteří obětavě přiložili ruku k dílu a pomohli tento podnik uskutečnit. „Najmout si organizační službu na den konání akce není problém, ale moci se spolehnout při přípravě a konání turnaje na fungující a spolehlivé lidi, to je vskutku skvělý pocit," řekl hlavní organizátor akce Pavel Krejčí.   (pk)