Výběr sedmi plavců z Plaveckého klubu Hradec Králové se zúčastnil 26. Memoriálu Marka Petrusewicza v polské Wroclawi.

„Chtěli jsme našim svěřencům umožnit srovnání s evropskou konkurencí. Polští plavci patří mezi velmi dobré, proto jsme se rozhodli, že navštívíme sice nedaleké, ale přesto zahraniční závody v polské Wroclawi," pronesl trenér výběru plavců Jan Bergman.

Kromě polských týmů se závodů účastnily také dva české kluby – Plavecký klub Hradec Králové a TJ Lokomotiva Trutnov. A čeští plavci neobsazovali jen spodní příčky ve výsledkové listině. Mnoho hradeckých plavců si na těchto závodech vytvořilo osobní rekordy, které se jim budou hodit v této zimní sezoně, a vyzkoušeli si starty, které budou plavat na mistrovství České republiky.

Nejvýraznější plavkyní této výpravy byla Kristýna Jiránková z PK Hradec, juniorská reprezentantka České republiky, která v kategorii narozených v roce 2002 vybojovala pohár za nejlepší bodový výkon.

„Nejlepší výkon předvedla Kristýna na sto metrů znak, kde v osobním rekordu 1:07,69 obsadila v celkovém pořadí sice sedmé místo, ale v kategorii 02 byla bezkonkurenčně první. Byla vyčerpaná, ale šťastná," poznamenal kouč.

Skvělé časy zaplavali i Sára Hebrová, Vojtěch Hájek, Adam Klásek, Vanda Jeřábková, Jan Klásek a Jiří Klaban.

„Pro naše svěřence to byla velmi cenná zkušenost a díky dobrým vztahům s našimi polskými přáteli se můžeme těšit na další poměření sil, tentokrát v královéhradeckém bazénu, kde budeme 12. a 13. března pořádat již druhý ročník Velké ceny Hradce Králové. Kolegové z Polska nám přislíbili svou účast i s reprezentantkou Polska Alicjí Tchórzovou, která snad v našem bazénu potvrdí svoji nominaci na olympijské hry," doplnil vedoucí výpravy Jan Bergman.

Díky intenzivní přípravě se královéhradečtí borci ponořili do wroclawského bazénu pro skvělé výsledky a tak lze konstatovat, že ve srovnání s polskými plavci obstáli. Nyní celý klub čekají krajské přebory a tím i nominace na mistrovství České republiky.

Plavecký Memoriál Marka Petrusewicza v polské Wroclawi.