Nezvykle dlouhou tříměsíční letní pauzu mezi závody mistrovství Evropy cestovních vozů absolvuje v prázdninových dnech královéhradecký automobilový závodník Michal Matějovský.

Jenže letní období není pro královéhradeckého pilota  jenom dobou odpočinku. Pokračuje ve fyzické přípravě
a plánuje také absolvování dalších testů na profesionálním motorsport–simulátoru královéhradecké společnosti Aqua Pro Racing,  který je o prázdninách umístěn v prostorách společnosti SMTC a. s. v Hradci Králové.

V předposledním podniku pětidílného seriálu FIA ETCC 2014 na belgickém okruhu  Spa-Francorchamps se osmadvacetiletému jezdci náramně dařilo. Vybojoval třetí místo a upevnil si tak celkově druhou pozici v hodnocení jednotlivců v evropském šampionátu a společně s Petrem Fulínem si udrželi také první příčku v hodnocení soutěže o Pohár národů.

„Jsem rád, že se mi nedávno v Belgii podařilo uspět. A ani v případě posledního závodu na Sicílii nechci ponechat nic náhodě, a tak se snažím i letního období využít ke smysluplné fyzické přípravě. Je to tak, že patřím mezi ty těžší jezdce a při maximálním hmotnostním handicapu, který nyní už stabilně vozím, je pak každé kilo navíc velmi znát," řekl  jezdec týmu Křenek Motorsport.

Michala Matějovského  rovněž čeká ještě jedna velká událost, a to vlastní svatba. Ano si řekne se Zuzanou Ulmanovou v sobotu 2. srpna v zahradách hotelu Manor House v Broumově.

Poslední srpnový víkend (30. a 31. 8.) se Michal Matějovský objeví spolu s týmem Buggyra na českém závodě ME v závodech tahačů na okruhu v Mostě, pak bude následovat poslední podnik FIA ETCC 2014 v italské Perguse.

Na okruh v sicilské Perguse pojedou jezdci týmu Křenek Motorsport Petr Fulín a Michal Matějovský na prvních dvou místech pomyslného jezdeckého žebříčku.

Přestože je bodový rozdíl mezi prvním a druhým značný, není ještě rozhodnuto. Díky dvojnásobku bodů v závěrečných závodech může teoreticky dojít na špici ke změně pořadí. Poslední zářijový víkend se tedy bude tvrdě bojovat jak o celkové vítězství, tak i o druhé a třetí místo.