Hradečtí junioři se po porážce v prvním kole baráže s Brnem připravovali na druhé kolo, ve kterém se měli utkat s Českou Lípou. Dva dny před prvním zápasem série ale přišla do hradeckého tábora nečekaná zpráva - druhé kolo baráže se neuskuteční, FBC Hradec Králové se pro ročník 2016/2017 stává účastníkem juniorské G2 ligy, tudíž nejvyšší juniorské soutěže.

A jaký je důvod tohoto „rychlého" postupu?

Disciplinární komise ČFbU totiž 30. března rozhodla o vyloučení České Lípy z baráže juniorů. Českolipský Jakub Knespl během sezony neoprávněně nastupoval pod identitou Václava Kasala, tudíž by všechna tato utkání byla kontumována a došlo by ke změně pořadí ve skupině A 2. ligy, kde Česká Lípa nastupovala. Českolipský klub zároveň obdržel padesátitisícovou pokutu, padly i individuální tresty.

„V celé sezoně jsme neměli nějak těžké soupeře a bojovali jsme spíše sami se sebou, než s ostatními týmy. Přesto bych chtěl týmu poděkovat za odmakanou sezonu. Co se týče baráže o G2 ligu juniorů, tak „Buldoci" byli bohužel nad naše síly. Ve druhém kole jsme měli narazit na tým z České Lípy, ale střetnutí se pro diskvalifikaci soupeře neuskutečnilo a my jsme tak postoupili bez boje, což v nás vyvolalo smíšené pocity. Na jednu stranu jsme postoupili do extraligy, ale na druhou nás mrzelo, že jsme neodehráli nejdůležitější zápasy sezony, pro které jsme dřeli. Celému týmu bych chtěl ještě jednou poděkovat za veškeré úsilí," zhodnotil působení týmu v sezoně kapitán Tomáš Černý.

Hradecký florbal tak bude mít po třech letech zástupce mezi florbalovou elitou. Junioři budou určitě chtít zanechat lepší dojem než jejich předchůdci v sezoně 2012/2013, kdy hradečtí florbalisté s jedním bodem skončili poslední. V play-down následně prohráli s Libercem 1:3 na zápasy a sestoupili do 2. ligy.

Úvodní utkání G2 ligy se odehrají v září. Již teď se ale fanoušci královehradeckého florbalu mohou těšit na utkání s Pardubicemi, které o přežití v juniorské extralize úspěšně bojovaly v play-down.

Martin Prokeš