Pouze basketbalistky trutnovské Kary se z východočeského tria představí v rámci 6. kola ŽBL v domácím prostředí. Hradecké lvice zamíří do Brna na Valosun, pardubická Pliska se představí na palubovce VŠ Praha.

SO 17.30: Kara Trutnov (3. místo, 9 bodů) – BK Lokomotiva Karlovy Vary (11. místo, 6 bodů). „Rádi bychom navázali na dosavadní výkony, a pokud předvedeme dobrý basketbal, měli bychom vyhrát. Soupeře však nelze podceňovat," naráží trutnovský kouč Martin Petrovický na fakt, že se karlovarské Lokomotivě na startu Ženské basketbalové ligy zatím nedaří.

Kara naopak šlape, nezbrzdila ji ani nešťastná porážka v derby s Hradcem Králové. Naopak se dal kolektiv brzy dohromady a v Pardubicích předvedl velmi dobrou partii. Nyní navíc nastoupí před svými fanoušky a ve sportovní hale při ZŠ Komenského bývá tradičně skvělá atmosféra.

SO 16.30: Valosun Brno (6. místo, 7 bodů) – Sokol Hradec Králové (4. místo, 9 bodů). ,,Lvice" zatím válí. Po skalpu Trutnova roznesly ve středu VŠ Praha vysoko 90:62. ,,Jádro týmu absolvovalo celou přípravu a zdravotně jsme v pořádku. Kéž by to vydrželo. I proto máme  za sebou dobrý rozjezd, ale je to jen začátek," upozorňuje trenérka Romana Ptáčková, jejíž svěřenkyně se dnes představí na brněnském Valosunu. ,,Je to jeden z těžších soupeřů. Snaží se o moderní basketbal s agresivní obranou a rychlým přechodem do útoku. Jeho sílu respektujeme, bude to náročné," říká Ptáčková.

SO 14.30: VŠ Praha (5. místo, 8 bodů) – Pliska Pardubice (12. místo, 5 bodů). Pardubické hráčky se musejí oklepat z domácího debaklu v derby s Trutnovem. Ne všechno však bylo z jejich strany špatně. Vždyť v první čtvrtině držely s vysokým favoritem krok. Dokonce se v ní rozešly se soupeřkami smírně 18:18. Jenže pak za další tři čtvrtiny dopravily do trutnovského koše pouze o dva body méně než v úvodním kvartálu.

V sobotu se svěřenkyně koučů Chocholouše a Faltýnka pokusí zabojovat na palubovce ,,vysokoškolaček". Čeká je však perná šichta. Pražský tým ze tří domácích vystoupení vždy odešel do kabiny s radostným pokřikem.